Головна » 2015 » Вересень » 1 » Про користь моря для здоров’я
14:05
Про користь моря для здоров’я

Відвідування теплого морського узбережжя - постійна мрія населення нашої країни, яке проживає, в основному, в північних широтах. Навіть деякі незручності, непередбачені матеріальні витрати, іноді невдалі погодні умови не можуть кардинально вплинути на людину, який вирішив провести відпустку на морському узбережжі.

Користь моря для більшості людей, що вирішили його відвідати, незаперечна. Це не тільки морські купання, чисте повітря, плескіт хвилі, спортивні морські заняття, ласкавий бриз. Відвідування морського узбережжя - це особлива атмосфера щастя, спокою.

Морські купання значно покращують кровообіг, органи людського організму наповнюються необхідним для них киснем, частота серцевих скорочень зменшується, показники артеріального тиску стабілізуються. Морська вода містить близько 30-ти мінералів, мікроелементів. Вона позитивно впливає на стан шкіри людини. Багато шкірні захворювання зникають безслідно внаслідок впливу морською водою. Також купання в морській воді робить позитивний вплив на кісткову тканину, стан суглобів. Регулярні купання покращують обмін речовин, сприяють зміцненню імунітету.

Користь моря настільки природний факт, що люди, які проводять на морському узбережжі приблизно два тижні, уникають захворювань навіть безпосередньо в період простудних і вірусних епідемій. Міститься в морському цілющий повітрі і воді йод служить прекрасною профілактикою захворювань щитовидної залози, сприяє зниженню рівня холестерину в крові. Йод є елементом, який робить надзвичайно позитивний вплив на мозкову діяльність людини, покращує пам'ять. Морські купання покращують структуру нігтів, вони стають міцними, практично не відстають. Купання в морській воді є своєрідною тренуванням м'язів сідниць, черевного преса, ніг. Саме плавання в морі - прекрасний привід позбутися обридлих зайвих кілограмів.

Незвичайна цілюща користь моря полягає в прогулянках уздовж узбережжя. Морська вода активізує роботу рефлекторних точок на ступнях за рахунок морського піску, камінців. Прогулянки дозволяють насолоджуватися морським, дивно ароматним, наповненим йодом, повітрям. Відвідування морського узбережжя для людей, які страждають хронічними захворюваннями дихальних шляхів, абсолютно необхідно. Сольові частинки осідають на слизових оболонках дихальних шляхів, благотворно впливають на їхні функції. Солі брому, що містяться в морському повітрі, позитивно позначаються на стані нервової системи, відбувається процес повного розслаблення, якого неможливо досягти навіть у кабінетах психологічного розвантаження під керівництвом досвідченого психолога.

Користь моря у відвідуванні санаторіїв, розташованих на узбережжі, в безлічі лікувальних процедур, які неможливо отримати в профілакторіях, що знаходяться в інших місцях. Деякі курорти пропонують процедуру лиманотерапия. Вода лиманів містить високу концентрацію мінеральних речовин, мікроелементів. Прийняття таких природних ванн особливо корисно для людей, які страждають захворюваннями опорно-рухової системи, порушенням обміну речовин, гіпотонією. Після прийняття природних соляних ванн на шкірі утворюється "плащ" з морської солі, який згодом змивається під душем.

Користь моря у цілющому засмагу, морська вода, потрапляючи на шкіру, перетворюється на мільйон маленьких лінз, що підсилюють засмагу. Саме тому слід приймати сонячні ванни на морському узбережжі тільки в ранковий і вечірній час дня, тоді засмага буде не тільки красивим, але також корисним.

Море - унікальний природний тренажер. Вважається, що півгодинне купання рівнозначно аналогічного за часом сеансу масажу. Морські хвилі - справжній гідромасажер, що піднімає тонус шкіри.

Відвідування морських курортів - розумна трата коштів і часу. Повернувшись додому, ви відчуєте не тільки значний прилив сил, поліпшення стану нервової системи, наявність прекрасного настрою. У вас залишаться чудові спогади, нові знайомі і найголовніше - це надія на нову зустріч з цим феноменальним твором природи. Можна відмовитися від багато чого, але тільки не від відвідування моря!

Переглядів: 364 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar