Головна » 2015 » Вересень » 10 » Ульцинь, Чорногорія
11:42
Ульцинь, Чорногорія

Ульцинь — місто в Чорногорії на узбережжі Адріатичного моря, адміністративний центр муніципалітету Ульцинь. Площа муніципалітету становить 255 кв.км. Ульцинь - найпівденніше місто Чорногорії, побудоване за 20 км від границі з Албанією. Зараз місто є другим курортом за відвідуваністю туристів. Населення — 10828 чол. Переважна більшість населення міста албанці 61,5%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Улцинь - популярний туристичний напрямок. Найбільшу популярність місто придбало завдяки найбільшому на Адріатичному узбережжі пляжу зі знаменитим «чорним піском» (Velika plaza або Plazha e Madhe), складає в довжину 13 кілометрів, а в ширину 60 метрів. Також можна згадати острів Ада Бояна, утворений двома рукавами дельти річки Буна - це дуже популярне місце у натуристів.

Протяжність піщаних пляжів Ульциня приблизно 17 км, вони стали фірмовим знаком самого південного району чорногорського узбережжя. Однак лише деякі туристи знають, що в цих місцях є пляж, який називається «жіночим». У маленьку галькову бухту, приховану скелями, вже більше століття приїжджають жінки лікуватися від безпліддя.

Основною визначною пам'яткою Улциня є Старе місто, обнесений середньовічними укріпленнями. У Старому місті розташовуються основні музеї Улциня (археологічний, етнографічний та інші).

Переглядів: 357 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar