Головна » 2015 » Вересень » 22 » Каньйон річки Пива у Чорногорії (відео)
16:03
Каньйон річки Пива у Чорногорії (відео)

Всі каньйони Чорногорії красиві своїм власним способом, але Каньйон річки Пива – безсумнівно серед найекстраординарніших природних пам’яток цієї приголомшуючої країни.

Пива - ріка в Чорногорії і Боснії та Герцеговині. Річка бере свій початок на схилі гори Сіняц. Протікає в Чорногорії, потім - в Боснії та Герцеговині, де, зливаючись з річкою Тара, утворює річку Дріна. Велика частина течії річки проходить в глибоку каньйоні. Довжина річки становить 34 км. Водозбірний басейн охоплює 1270 квадратних кілометрів. На річці побудована ГЕС. Пива не судноплавна ріка. Потоки річки Пива йдуть через західні області Чорногорії, які усіяні високими горами і прекрасними лісами, формуючи захоплюючі дух пейзажі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Каньйон Пива приблизно 1000 метрів глибиною і є одним з наймальовничіших місць в Чорногорії, що пояснює, чому його часто відвідують туристи з усього світу.

В 1975 будівництво Дамби Мратіне призвело до створення Озера Пива, яке стало другим за величиною озером у країні. Подорож від цієї дамби – дійсно корисний досвід, який дозволяє відвідувачам мигцем побачити незайману природну красу гір і лісів Чорногорії, в той час як абсолютно прозорі води річки продовжують свій безперешкодний шлях по каньйону.

 

 

Переглядів: 300 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar