Головна » 2015 » Вересень » 25 » Азорські острови - райський куточок для екотуризму
10:05
Азорські острови - райський куточок для екотуризму

Азорський архіпелаг, що складається з 9 островів, розташований в самому центрі Атлантики, в 1460 км від берегів Європи. Азори поділяються на три групи: східну (острови Сан-Мігел, Санта-Марія і острівці під загальною назвою Формігаш), центральну (острови Файал, Піку, Сан-Жоржі, Терсейра і Грасіоза) і північно-західну (острови Флоріш і Корву).

Розвиненої туристичної інфраструктури на Азора немає. Тому більшість гостей архіпелагу - досвідчені туристи, які встигли об'їздити півсвіту і зробили свідомий вибір на користь тиші і спокою. На Азорських островах можна поєднувати пляжний відпочинок, еко-туризм і активний відпочинок (дайвінг, сноркелінг, рибалку та інше).

Столиця - Понта-Делгада (Ponta Delgada) на острові Сан-Мігел. Населення - близько 25 тис. чоловік.

 

Як дістатися до Азорських островів

Літак до Лісабона, рейс внутрішніх авіаліній (близько двох годин). Міжнародні аеропорти є на островах Санта-Марія, Сан-Мігел і Терсейра.

 

Клімат Азорських островів

Середня температура повітря в січні +14,5 ° C, в червні +21 ° C. З червня по вересень на Азора жарко, але при цьому не душно. Температура води протягом року коливається в межах +12 .. +21 ° C. З вересня по квітень можливі тумани, часто йдуть дощі. Навіть в теплу пору року на Азори варто взяти з собою кілька теплих речей: ночі на островах холодні.

 

Розваги, екскурсії та пам'ятки на Азорських островах

Пам'ятки. Дайверів і просто любителів океану на острова привертає різноманітна морська флора і фауна. Тут можна спостерігати кашалотів в природному середовищі існування, всього ж в околицях островів мешкає 23 види китів, кілька видів дельфінів, зустрічаються рідкісні медузи і ростуть під водою м'які корали.

Санта-Марія (найтепліший з островів) і Сан-Мігел - відповідні місця для піших прогулянок і дайвінгу, а також лікування в водах гейзерів. Великий острів Терсейра оголошений ЮНЕСКО світовим надбанням. Там можна відвідати сірчані печери, в яких б'ють гейзери, і вулкан з найбільшим кратером на Азора.

Піко - острів з вулканом заввишки 2351 м. Крім того, на острові є цікавий музей вина і церкви XVII-XVIII вв. Прекрасний дайв-сайт розташований в околицях села Пунта-Топо. Флоріш і Корву - самі небезпечні острова архіпелагу: погода там міняється кожну хвилину: на Корву навіть заборонений прокат автомобілів.
 

Переглядів: 348 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar