Головна » 2015 » Вересень » 16 » 5 кращих курортів Аджарії (Грузія)
09:34
5 кращих курортів Аджарії (Грузія)

Автономна республіка Аджарія розташована на березі Чорного моря. Завдяки м'якому вологому субтропічному клімату цей регіон Грузії дуже привабливий для туристів в будь-який час року. Гори, море і незвичне для наших широт рослинне буйство створюють неймовірної краси пейзажі. Історичні пам'ятники, привітність місцевих жителів і знаменита кавказька кухня зроблять відпочинок в Аджарії незабутнім.

«Ось тільки, на якому ж курорті зупинити свій вибір? »- Здивовано запитують туристи. Спеціально для них підготували ТОП-5 кращих курортів Аджарії.

 

Кобулеті

Кобулеті - напевно, самий популярний курорт Аджарії. Як результат в сезон тут дуже людно, особливо багато тут сусідів-вірменів, які давно облюбували це місце.

Крім ласкавого моря і непоганого галькового пляжу, якихось пам'яток в селищі немає. Кобулеті потрапив у список кращих курортів Аджарії через розвинену інфраструктуру. Тут багато санаторіїв, будинків відпочинку, пансіонатів і готелів. Тут також розвинена нічне життя. Головна вулиця Кобулеті розтягнулася на 14 км і «дала притулок» великій кількості кафе, караоке-барів і дискотек. Варто відзначити, що все має досить європейський вигляд.

Ми радимо зупинитися в тризірковому готелі Kobuleti Beach Club. На території є власний добре обладнаний пляж, басейн з морською водою, тренажерний зал і ресторан. Вартість двомісного номера 125 ларі (близько 600 гривень).

Якщо прилетите в Батумі, то до Кобулеті потрібно буде добиратися або на таксі, або на маршрутці. У дорозі 30-40 хвилин, вартість маршрутки 1,5 ларі (7 гривень), вартість таксі 15-20 ларі (75-90 гривень).

 

Кваріаті Сарпі

У містечку Сапрі, прямо на кордоні з Туреччиною, дуже мальовничий пляж, тому воно і потрапило в наш ТОП-5 кращих курортів Аджарії. Вважається, що саме тут найчистіша морська вода на аджарському узбережжі. Загоряючи, можна милуватися розташованої відразу за прикордонним пунктом мечеттю.

Звичайно, такої великої кількості шикарних п'ятизіркових готелів як у сусідній Туреччині тут немає. Зупинятися, швидше за все, доведеться в приватному секторі. У сезон ціни за кімнату на добу починаються від 50 ларі (близько 240 гривень). За окремий котедж з двома спальнями, залом, душем, інтернетом попросять вже від $ 100 до 200.

Нехай вас не дивують ціни - Кваріаті Сарпі є найдорожчим і престижним курортом південно-західній частині Грузії. Тому ціни на житло і харчування можуть відрізнятися відсотків на 50-70 від цін в інших місцях.

Дістатися до Сарпі, втім, як і до будь-якого іншого курортного селища Аджарії можна маршруткою з Батумі. Вартість 1-2 ларі.

 

Чакві

Селище Чакві, розташований неподалік від Кобулеті, набагато більш тихий і затишний.

Тут будинки знаходяться трохи віддалік від жвавих місць і траси, що ідеально підходить для спокійного відпочинку. Молодим і активним в Чакві, напевно, буде нуднувато, а от для тих, кому за 50, - найкращий вибір.

Можна ще відзначити, що Чакві є одним з улюблених курортів можновладців у Грузії. Частково через це в сезон тут часом важко знайти вільну кімнату, і вартість її може бути трохи завищеною - від 40 ларі на добу.

У селищі є кілька елітних готелів («Пальма» і «Оазис»), ціни за номер починаються від 70 ларі.

До речі, біля селища Чакві розташовані руїни фортеці Петри - дуже мальовниче місце, обов'язково відвідайте.

 

Мцване-Концхі

Мцване-Концхі - один з найкрасивіших приморських курортів Грузії перебуває в дев'яти кілометрах від Батумі, на висоті 70-90 метрів над рівнем моря. Серед російськомовних туристів це місце більш відоме, як Зелений мис, через його цілорічного зеленого покриття.

Головна визначна пам'ятка Зеленого мису - знаменитий Ботанічний сад. Тільки через це місця можна було вносити Мцване-Концхі в список кращих курортів Аджарії. Саме це місце радянські вчені вибрали, як найсприятливіший для розведення різних видів рослин. Зараз тут можна побачити і банан, і ківі, але плоди не встигають до кінця дозріти, літо для них занадто коротке.

Ви можете навіть оселитися на території за помірну плату. Проживають на території ботанічного саду працівники здають кімнати за тими ж цінами, що і на іншому узбережжі. Відпочинок серед тропічних ліан і екзотичних квітів здасться райським. Довколишній пляж - один з найкрасивіших і малолюдних. До речі, прибережна смуга Зеленого мису популярне місце серед любителів дайвінгу.

 

Батумі

Перлина цього регіону - Батумі. В останні роки місто активно забудовують. Твори сучасної архітектури звертають на себе увагу не менше, ніж історичні пам'ятники. Особливо красивий Бульвар - так місцеві жителі називають Приморський парк.

Там є оригінальні архітектурні споруди, наприклад, гігантська баскетбольний кошик, бамбуковий гай, міні-зоопарк і інші родзинки. Центром вечірнього життя Батумі стають співаючі фонтани. Їх танець, гра кольору і мелодійна музика нікого не зможуть залишити байдужими.

Зайвим буде говорити, що Батумі - центр нічного життя всієї Аджарії. Тут дуже багато розважальних закладів. Особливо популярний нічний клуб «Діана-ленд».

У місті предостатньо готелів, правда, не так багато з них знаходяться на самому березі моря. Ми б рекомендували зупинитися в Hotel Mercury, який розташований в самому серці Старого міста Батумі, в 100 метрах від площі Пьяцца і в п'яти хвилинах ходьби від пляжу. Вартість стандартного двомісного номера 70 ларі.

Переглядів: 377 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar