Головна » 2015 » Вересень » 14 » 10 найцікавіших фактів про Венецію
11:05
10 найцікавіших фактів про Венецію

Венеція - місто незабутніх вражень та однієї мрії. Мрії повернутись! Венецію багато хто називає раєм на землі і це повністю заслужено. Унікальне місто розташувалось на 118 островах Венеціанської лагуни. Місто перетинають понад 170 каналів та 400 мостів.

Про Венецію можна багато говорити, про неї пишуть книги, малюють картини та знає весь світ! Я спробувала згрупувати все найцікавіше про Венецію в маленький список. Отже, починаємо!

1. У цьому італійському місті кожен місток, провулок, будівля чи канал може похвалитись своєю історією.

2. Венеція - місто, вільне від машин та автобусів, на них ви зможете доїхати лише до Piazzale Roma. Головний транспорт тут vaporettos(водні автобуси) і, звісно, гондоли.

3. Про гондоли, які відомі у всьому світі: вони дозволяють гондольєру керувати одним веслом через свою асиметричну форму. Гондол у місті є рівно 425 і + в місті працює єдина у світі жінка-гондольєр.

4. Кожного року місто відвідує 18 млн осіб, а кожного дня - 50 тис. Місто і вдень, і вночі "сяє" від фотоспалахів.

5. Венеція стала місцем народження карнавальних масок. Ну і, звісно, весь світ знає або чув про Венеціанський карнавал (про нього можна почитати детальніше, пролиставши стіну вниз).

6. Гранд Канал, найбільший у Венеції, простягається на 4 км і ділить місто навпіл. Перетнути Гранд Канал можна на tragetto (гондола економ-класу, у ній вміщається до 14 туристів).

7. Про внутрішні проблеми міста: осінню вода виходить з берегів каналів і затоплює місто. Дуже часто в інтернеті можна побачити фото затопленої площі Сан-Марко. Для жителів Венеції це проблемно і неприємно, зате для туристів дуже цікаво. Також з кожним роком Венеція тоне! Рівень води піднімається, а землі опускається. За підрахунками вчених до 2030 року Венецію буде вже важко впізнати.

8. Можливо хтось задумувався про те, де ховають людей, адже місто побудоване на воді і тримається на дерев'яних платформах. Відповідь досить цікава: кладовищем слугує колишня тюрма Isola di San Michele.

9. Ще два цікавих факти, щоб поміститись в десятку)) Перший: тільки на площі Сан-Марко можна годувати голубів, якщо ви це зробите в іншому місці - заплатите великий штраф. Цікаво і те, що на продавання насіння треба мати лізензію, і вона передається в спадок!

10. Другий факт, який завершить наш список: саме у Венеції народився відомий звабник Джакомо Казанова, дослідник Марко Поло і відомий композитор Антоніо Вівальді. Сподіваюсь вам було цікаво і стаття стане вам в нагоді))

Переглядів: 363 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 intecha85 • 17:45, 14.09.2015
Ми підготували для вас відео-версію статті на нашому каналі в youtube - https://www.youtube.com/watch?v=RLZuSQl6yGU. Приємного перегляду!
avatar