Головна » 2015 » Вересень » 26 » 10 цікавих фактів про Австралію
18:53
10 цікавих фактів про Австралію

1 . Найбільше у світі пасовище.

У Південній Австралії знаходиться найбільше в світі пасовище. Воно називається Анна Крик і площа займає 34 квадратних кілометри. Вражаюче, але площа пасовища здатна покрити всю території Бельгії. Така територія здатна випасати приблизно 16000 голів великої рогатої худоби. Однак, в даний час ця кількість скоротилася всього до 2 тисяч голів у зв'язку з посухою.

2 . Чому Канберра є столицею Австралії?

Існує помилкова думка , що найбільше місто в світі Сідней є столицею Австралії. Це не так. Між Мельбурн і Сіднеєм був досягнутий компроміс, в якому столицею обрали Канберри. Вона розташовується від Сіднея на відстані в 248 кілометрів і від Мельбурна в 483 кілометри.

3 . Найбільший риф на землі.

Найбільшим на землі кораловим рифом вважається великою Бар'єрний риф. Він же саме велике органічне формування на Землі, так як його довжина досягає 2000 кілометрів. Цей риф знаходиться біля берегів Квінсленда, в Кораловому морі.

4 . Австралія стала домом для 160 тисяч ув'язнених.

У той час, коли Австралійський континент був виявлений Великобританією, то прийняли рішення використовувати це місце для того, щоб тримати тут тисячі ув'язнених. На континент почали переправляти 160000 ув'язнених британців. Багато хто не пережили довгий переїзд в корабельних трюмах, які тривав протягом восьми місяців. А ті , що вижили ув'язнені стали першими жителями цієї країни. На сьогоднішній день 25 % всіх жителів Австралії є предками злочинців.

5 . У Австралійських Альпах випадає більше снігу , ніж у Швейцарських .

З півночі на південь, через Квінсленд , Південний Уельс і Вікторію, на 3500 кілометрів розтягнувся великий вододільний хребет. Австралійські Альпи є його частиною. Взимку тут випадає дуже багато снігу, і ця кількість перевищує навіть кількість опадів, які випадають в Швейцарських Альпах.

6 . В Австралії існує служба під назвою «Літаючий доктор».

Ця служба призначена для того, щоб надавати невідкладну допомогу жителям, які проживають у віддалених регіонах. «Літаючий доктор» - організація некомерційна, часто рятує життя людям, які не мають можливості дістатися до лікарні .

7 . Сіднейська опера є одним з самим незвичайних театрів у світі.

Цей оперний театр вважається символом не тільки Сіднея, але і всієї Австралії.

8 . Австралії є домом для 100 мільйонів овець.

 120 мільйонів цих тварин налічувалося в Австралії в 2000 році. Однак посуха і падаючий попит на шерсть знизив їх кількість до 100 мільйонів. Дивно, що овець в цій стані в 5 разів більше, ніж жителів. А проживає не території Австралії всього 20 мільйонів громадян.

9 . Австралії належить найбільша частина Антарктики.

Австралійська Антарктична територія - частина Антарктики. Вона перейшла в правління Австралії від Великобританії в 1933 році. Площа, яка належить Австралії дорівнює 5900000 квадратних кілометрів.

10 . Найдовший паркан у світі.

Цей паркан будувався протягом 5 років, з 1880 по 1885 рік, для захисту від вторгнення собак Дінго в південно -східну частину континенту, яка є родючим. Завдяки цього паркану були захищені отари овець південного Квінсленда. Довжина огорожі становить 5614 кілометрів, що робить його найдовшим парканом у світі.

Джерело - http://cikavo-znaty.com/

Переглядів: 414 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar