[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум - My Travel Channel » Події » Європа » У Венецію заплив живий кит. Є жертви
У Венецію заплив живий кит. Є жертви
intecha85Дата: Вівторок, 23.02.2016, 18:01 | Повідомлення # 1
Подорожуючий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 97
Репутація: 451
Статус: Offline
18 лютого 2016 року збентежені жителі Венеції виявили в своєму каналі кита, який заплив туди з Атлантики. Глобальне потепління, мабуть, збило кита з "курсу" і він, замість Північної Атлантики, через Гібралтар опинився в Середземному морі. Це другий випадок, коли кит опинився біля берегів Венеції. Першого разу це було під час Другої світової війни. Тоді був голод і кит був убитий і з'їдений місцевими жителями.

Сьогодні не війна і ніхто не збирався їсти кита, однак кит доставив чимало проблем. Його потужний хвіст, граючи, потопив кілька човнів. Екологи змогли змусити кита прямувати за сонаром, встановленим на невеликому дослідницькому судні.



Кита врятували, вивели на велику воду, але на жаль без жертв не обійшлося. Як згодом виявилося, загинув один з пасажирів перевернутої хвостом кита гондоли. Це був 56-річний бізнесмен з Польщі - Йожеф Гальчик.

У жителів Венеції контакт з морськими тваринами відбувається досить часто і не завжди він приносить позитивні емоції. В кінці минулого року через досить агресивну поведінку дельфінів біля входу в Гранд канал, в районі собору Санта-Марія-делла-Салюте берегові служби були змушені рятувати п'ятьох гондольєрів, що потрапили у воду внаслідок атак їхніх човнів дельфінами.

Повідомляє POSTROLL
 
intecha85Дата: Вівторок, 23.02.2016, 18:11 | Повідомлення # 2
Подорожуючий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 97
Репутація: 451
Статус: Offline
Кит, граючи хвостом, потопив кілька човнів гондольєрів. Один пасажир гондоли потонув.



Фото - АНАЛИТИКА
 
Форум - My Travel Channel » Події » Європа » У Венецію заплив живий кит. Є жертви
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: