Головна » 2015 » Листопад » 19 » Зимовий відпочинок у Карпатах
11:45
Зимовий відпочинок у Карпатах

Українські Карпати - так називається гірська система в Західній Україні протяжністю 280 км, розташована на території чотирьох областей - Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської. Карпати - дивовижний край первозданної природи, мальовничих гірських ландшафтів, буйних лісів, кришталево чистого повітря, стрімких гірських потоків, мінеральних джерел. Це край самобутньої культури і гостинних мешканців. Завдяки відсутності шкідливих промислових підприємств цей регіон вважається екологічно чистим в Україні.

Карпати - чудове місце для відпочинку і лікування, для занять гірськолижними видами спорту, для турпоходів, зеленого туризму, риболовлі, парапланеризму та альпінізму. Відпочинок у Карпатах не втрачає своєї привабливості протягом усього року. Зимовий відпочинок у Карпатах відкриває великі можливості перед любителями покататися на лижах та сноуборді. Найбільш популярні гірськолижні курорти України - Буковель, Драгобрат, Славське. Також для гірськолижного відпочинку в Карпатах підходять Верховина, Волосянка, Ізки, Тисовець, Красія, Мигово, Пилипець та ін. Тут безліч прекрасно обладнаних трас різної складності, прекрасно розвинена туристична інфраструктура, великий вибір готелів, приватних котеджів та садиб. Ті, хто їде на відпочинок у Карпати взимку з дітьми і ще не досить впевнено почуває себе на лижах, можуть покататися на ковзанах або ж підкорити гірські спуски на санчатах.

Зима в Карпатах - найкращий час для лижників та сноубордистів. Зимовий відпочинок у Карпатах традиційно асоціюється з лижним спортом. Карпатські гірські схили ідеальні для лижного катання. Цьому сприяють чудові кліматичні умови, часті та рясні снігопади, гарна товщина та стійкість снігового покриву. Відпочинок у Карпатах взимку 2016 подарує найяскравіші емоції. Туристи можуть підкорювати гірські вершини не тільки на лижах та сноубордах, але й на санках та надувних гумових кругах - сноутюбах (ватрушках). Зимовий відпочинок у Карпатах - це також можливість покататися на ковзанах, снігоходах та всюдиходах. Приїжджають у Карпати і ті туристи, які хочуть просто відпочити в горах, милуючись дивовижною красою засніжених вершин та іскристим на сонці снігом. Піші прогулянки, поїздки на запряжених кіньми санях, зимова фотосесія принесуть задоволення будь-якій родині.

Більшість туристів приваблює саме активний зимовий відпочинок. Місць, де покататися на лижах у Карпатах, досить багато. В Карпати на зимовий відпочинок запрошують численні гірськолижні курорти. Найвідоміші з них - Буковель, Драгобрат, Ясиня, Пилипець, Подобовець, Плай, Мигове, Славське, Ворохта, Вишків, Розлуч, Орявчик-Звенів, Плаюць, Ізки, Тисовець, Красія, Перевал Німчич, Динамо-Тростян, Цецино, Волосянка, Хуст, Шаян та ін. Траси різного рівня складності - від найпростіших для дітей та початківців лижників, до найскладніших для спортсменів. Відпочинок у Карпатах взимку також не обходиться без позатрасового катання - фрірайду. Захоплюючі подих спуски по незайманому снігу, стрибки з траплінов - розвага для найсміливіших. На деяких курортах гірськолижний відпочинок у Карпатах триває до 5-6 місяців на рік. Пункти прокату лижного спорядження знаходяться біля підйомників та на гірськолижних базах. Лижникам-початківцям доцільно скористатися послугами досвідчених інструкторів, які допоможуть освоїти ази лижного катання та пояснять правила поведінки на схилах.

Інфраструктура зимового відпочинку в Карпатах добре розвинена. Широкий вибір готелів, туристичних комплексів, баз відпочинку приємно здивує туристів. Ціни на відпочинок у Карпатах взимку 2014 варіюються залежно від популярності (розкрученості) того чи іншого курорту, періоду проживання, комфортабельності житла, тривалості заїзду та кількості осіб. Найвищі ціни на проживання в Карпатах взимку - під час новорічних та різдвяних свят. Тим, кому цікавий недорогий (бюджетний) зимовий відпочинок у Карпатах, краще зняти житло в приватному секторі.

Відпочинок у Карпатах взимку може бути доповнений відвідуванням місцевих ресторанів та колиб з оригінальною карпатською кухнею, а також дегустацією національних напоїв. Після активного дня добре попаритися в лазні чи сауні. Справжня екзотика зимового відпочинку в Карпатах - чан із гарячою водою просто неба. Карпати взимку також приваблюють любителів історії та культури. Зимовий відпочинок у Карпатах - це знайомство з самобутніми традиціями, легендами та обрядами краю, які є невід'ємною частиною січневих свят. Враження від зимових канікул будуть неперевершені!

Джерело - http://ua.dorogovkaz.com/

Переглядів: 344 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar