Головна » 2016 » Травень » 12 » Все про відпочинок у Тунісі
10:44
Все про відпочинок у Тунісі

Туніс – невелика, але дуже гостинна і дуже цікава країна, яка вважається однією з самих європеїзованих арабських держав. Відпочинок в Тунісі дуже комфортний і різноманітний, і в той же час з яскравим східним колоритом. Територія країни складає 155360 кв. км., з островами — 163610 кв. км., населення — понад 10 млн чоловік. Столиця — місто Туніс. У Тунісі створені всі умови для туризму, пляжного і активного відпочинку, відкрито п’ять міжнародних аеропортів.

Тури до Тунісу відкриють для Вас багатовікову історію цієї древньої землі, її неповторні фарби, галасливі східні базари, нарядні білі будиночки, заховані в чагарниках запашного жасмину. Відпочинок в Тунісі познайомить Вас з ласкавим Середземним морем – тут 1300 кілометрів розкішних піщаних пляжів. Оливкові гаї, пустеля і живописні ліси пробкових дерев представляють природу цієї країни. Хороша інфраструктура відпочинку і розваг, включаючи всілякі екскурсійні програми, серфінг, гольф, сучасні центри таласотерапії і багато що інше зроблять Ваші путівки до Тунісу хорошим придбанням.

Туніс – країна з багатою історією, сліди прадавніх цивілізацій можна побачити в таких легендарних містах, як Карфаген, Керкуан і Кайруан. До речі, саме в Тунісі, в гірському селенії Матмата живуть троглодити. Троглодити будують дома під землею, недаремно само це слово в перекладі з грецького означає той, що «вповзає в нору». До речі, в цій же місцевості знімалися епізоди легендарного фільму Джорджа Лукаса «Зоряні війни».

 

Географічне розташування

Республіка Туніс (Аль-Джумхурія ат-Туніс) – держава на узбережжі Північної Африки. На півночі і сході омивається Середземним морем, на заході і південному заході межує з Алжиром, на південному сході – з Лівією. Більшу частину країни займають рівнини, майже третина – відроги Атлаських гір, які діляться на Північний і Південний масиви. Найнижча точка – у Шот-ель-Гарса (17 м нижче рівня моря), найвища – м. Джебель-Хамбо (1544 м).

 

Клімат

Туніс – країна північно-африканська, на формування її клімату впливають, з одного боку, Середземне море, з іншого – пустеля Сахара. Таким чином, клімат у Тунісі – так званий середземноморський, тобто в основному субтропічний, з жарким сухим літом і відносно прохолодною і вологою зимою. Середні літні температури повітря коливаються від +25 ° C до +32 ° C, взимку – від +16 ° C до +19 ° C.На півночі країни переважає сухий субтропічний клімат середземноморського типу, на півдні – жаркий клімат тропічних пустель і напівпустель. На сході Тунісу літню спеку прохолодні послаблюють морські вітри.

Високий туристський сезон в Тунісі триває з кінця квітня до початку листопада, взагалі ж тури в Туніс пропонуються цілий рік. Вже в кінці квітня температура повітря на туніських курортах становить близько 24 ° C. У липні-серпні в курортних регіонах досить жарко, температура повітря від +35 ° C і вище.Дуже комфортна погода – з вересня до середини жовтня.

На острові Джерба, який розташований біля південного узбережжя Тунісу, панує свій мікроклімат. Цей дуже зелений острів з безліччю оазисів з джерел прісної води вважається одним з кращих курортів Тунісу. Його недаремно називають «четвертим сезоном», тут можна купатися навіть взимку.

 

Туніс вчора і сьогодні

У 1956 р. Туніс здобув незалежність і через рік, у 1957 р., був проголошений президентською республікою. Перший президент Хабіб Бургиба перебував при владі 30 років. У 1987 р. він був з пошаною відправлений на пенсію, а його місце зайняв нинішній президент Тунісу, Зін альАбідін Бен Алі. Перший президент Тунісу Хабіб Бургиба провів досить радикальні реформи, особливо щодо релігійних звичаїв.

І тепер ця країна, де 98% населення сповідують іслам, вважається однією з найліберальніших у мусульманському світі. Тут офіційно встановлено рівноправність чоловіків і жінок, заборонено багатоженство і 13 серпня святкується Жіночий день. Хабіб Бургиба виступив проти жорстких правил священного місяця Рамадан, коли мусульманам заборонено їсти і пити від світанку до заходу сонця. Він заявив у телевиступі, що Аллаху завгодно, щоб економіка Тунісу процвітала, а це неможливо, поки народ цілими днями голодує. І випив у прямому ефірі стакан апельсинового соку. Права жінок були ще більше консолідовані парламентом у серпні 1992 р., вже за нового президента. Насильство проти жінок в сім’ї тепер карається за законом, жінка може отримати паспорт без згоди чоловіка або батька, і держава допомагає розведеним жінкам отримувати аліменти. 57% студентів вищих навчальних закладів, а в Тунісі 12 університетів, – це дівчата.

Тунісі високий рівень життя, не тільки в порівнянні з рештою африканським континентом, а й у світовому масштабі. Чисельність середнього класу складає близько 60%, нижче за межу бідності знаходиться всього 6,7% населення. Відпочинок в Тунісі дуже популярний серед жителів Західної Європи.

Туризм є швидко розвивається галуззю економіки, щорічно Туніс приймає близько 5-6 млн гостей із різних країн. Тури в Туніс познайомлять Вас з однією з найпривабливіших країн арабського світу.

 

Історія Тунісу

Туніс – держава з багатою історією та високим рівнем культури. На території сучасного Тунісу знаходиться знаменитий Карфаген, заснований в 814 р. до н. е. колоністами з фінікійського міста Тіра. Коли фінікійці втратили свій вплив Карфаген став столицею найбільшої держави Західного Середземномор’я. До III століття до н. е.. Карфагенська держава підпорядковує собі Південну Іспанію, Північну Африку, західну Сицилію, Сардинію, Корсику. Проте після кількох воєн проти Риму Карфаген втратив свої завоювання і був зруйнований у 146 році до н. е. Близько 800 р. на території сучасного Тунісу утворилася держава династії емірів Аглабіди.

З 1574 р. - Туніс перебував під владою Османської імперії, але з 1704 став відносно незалежною васальною державою.

З 1881 по 1956 р.р. Туніс був колонією Франції, хоча мав власний герб, гімн, державні гроші і поштові марки.

У 1956 р. Туніс став незалежною державою.

 

Основні історичні дати

814 р. до н. е. – Заснування Карфагена

146 р. до н. е. – Взяття Карфагена римськими військами

670 р. – заснування Кайруана, першого мусульманського міста Магріба

1590 р. – захоплення Тунісу турецькими військами

1881 р. – встановлення французького протекторату

1956 р. – Набуття Тунісом незалежності, проголошення республіки

1987 р. – 7 листопада, прихід до влади другого в історії Тунісу президента

 

Валюта

Національна валюта Тунісу – динар, курс динара змінюється незначно, приблизно він дорівнює $ 1. Розмінні монети – міллімів, в 1 динарі – 1000 міллімів. Ввезення іноземної валюти не обмежений. Заборонено ввіз і вивіз туніських динарів.

 

Мова

Офіційна мова – арабська, в багатьох сферах діяльності більш уживаний французький, у сфері туризму також поширена англійська.

 

Час

Різниця в часі між Україною і Тунісом становить мінус три години.

 

Релігія

Практично 98% населення Тунісу сповідують іслам. Населення Тунісу відрізняється віротерпимістю і живе в мирі з представниками інших релігій. У країні діють три православних церкви – дві російських в містах Туніс і Бізерга і одна грецька. Крім того, у столиці є невелика єврейська громада, там же проживає декілька тисяч католиків.

 

Візовий режим

В’їзд в Туніс для громадян РФ, країн Балтії та СНД (за винятком Вірменії) – безвізовий. Для громадян України безкоштовна віза по приїзду при наявності повного турпакета. Для в’їзду в країну необхідно мати закордонний паспорт, дійсний протягом 3 місяців з дати закінчення тура. Це дозволяє українським туристам купувати дуже вигідні горящі путівки в Туніс.Туристи мають право перебувати в країні не більше 30 днів з дати в’їзду без оформлення візи. Для дітей без супроводу батьків потрібна нотаріально завірена довіреність на ім’я супроводжуючої особи.

Для проходження паспортного контролю в Тунісі турист повинен мати при собі ваучер на проживання, заповнену імміграційну картку і діючий закордонний паспорт. Імміграційні картки видаються під час польоту бортпровідників. Імміграційна картка складається з двох частин, розділених перфорацією. На паспортному контролі в аеропорту Тунісу офіцер відриває одну частину картки, другу частину необхідно пред’явити при вильоті з країни. Громадяни України, Білорусі і Молдови мають пред’явити зворотний квиток в обов’язковому порядку.

 

Екскурсії

Якщо Ви любите активний і пізнавальний відпочинок, Туніс дозволить Вам під час екскурсій зануритися в історію цієї древньої землі, дізнатися про її унікальну природу, насолодитися видами на мальовничі ланцюга Атлаських гір, помандрувати по безкрайній пустелі.

Ви можете замовити як групову екскурсію, так і індивідуальну поїздку з персональним гідом.

 

Транспорт і прокат автомобілів

У Тунісі розвите автобусне сполучення, країна покрита мережею автобусних маршрутів і на автобусі можна доїхати до будь-якого міста. Крім того, діє свого роду трамвай – TGM, який курсує за маршрутом Туніс – Гуллет – Марса, на ньому можна дістатися також до Карфагена, Саламбо і Сідібу-Саїда.

Як усередині міст, так і між ними можна пересуватися на таксі – цей вид транспорту досить дешевий. Розрізняються міські та міжміські автомобілі таксі. Міські таксі – жовтого кольору. Міжміські таксі («велике таксі») – працюють по лічильнику. Крім цього, є маршрутна мережа міжміського таксі, де вартість проїзду обговорюється з водієм.

Будь-який турист старші 21 року, якщо його водійський стаж складає не менше року, може орендувати автомобіль. Максимальна швидкість пересування в межах міста – 50 км / год, на автострадах – 110 км / год.

 

Чайові

Чайові прийнято залишати в кафе і ресторанах – звичайно близько 10% від суми рахунку. Сплачуються чайові водіям і гідам – по 3-5 динарів з людини. Носіїв зазвичай покладається півдінара. Щоб віддячити покоївку, гроші треба віддати їй прямо в руки, це приблизно 5 динарів за тиждень. При бажанні можна також «округлити» суму на лічильнику в таксі.

 

Корисні телефони

Дзвонити можна з готелю і з таксофонів (блакитного кольору), їх досить багато на вулицях. Розмова з готелю набагато дорожче, ніж з телефону-автомата. Працюють також переговорні пункти на поштамтах. В автоматах вам будуть потрібні монети в 1 динар для міжнародних переговорів і полдінара і 100 міллімів – для внутрішніх.

Міністерство з туризму Тунісу – (71) 88 24 58

Поліція – 197

Пожежна служба – 198

Швидка допомога – 190 або цілодобово 846, 767

Представництво «Аерофлоту» у Тунісі – (01) 84 58 31, 1984 94 13

 

Митні правила

У Туніс дозволено ввозити 100 сигар або 400 сигарет, 2 л алкогольних напоїв міцністю до 23% або 1 л напоїв більшої міцності. Заборонено ввозити і вивозити національну валюту, вибухонебезпечні речовини і зброя, наркотики, порнографічні видання. Варто знати, що при виїзді з країни у туристів, які придбали так звані предмети старовини – монети, масляні світильники і т.д., можуть виникнути певні труднощі.

 

Оздоровлюючі процедури

Таласотерапія, або «лікування морем» з кожним роком стає все більш і більш популярним у світі завдяки ефективним методикам лікування і зримим результатами проведених процедур. Позитивний ефект таласотерапії заснований на унікальних цілющих якостях морської води, а також морських солей, грязей, водоростей.

Туніс славиться послугами таласотерапії, яка справедливо вважається однією з кращих на Середземноморському узбережжі. Більш того, за оцінкою фахівців, з розвитку таласотерапії Туніс займає друге місце в світі після Франції.
Якщо Ви любите купувати негайні путівки, Туніс може виявитися дуже вигідним рішенням для відпустки. При багатьох туніських готелях працюють сучасні, оснащені всім необхідним центри таласотерапії, де до послуг клієнтів різноманітні комплекси оздоровчих і косметичних процедур. До речі, незважаючи на те, що комплекси знаходяться при готелях, скористатися їхніми послугами може будь-який клієнт.

Фахівці з таласотерапії в Тунісі вміло використовують біологічні ресурси морської води і водоростей, а також морських грязей. Недарма постійними клієнтами кращих туніських центрів таласотерапії є члени британської королівської сім’ї, багато відомі західні політики та бізнесмени. Таласотерапія в Тунісі – це надійний шлях до здоров’я і молодості, пройдений курс надовго відновлює тонус організму. У туніських центрах таласотерапії пропонується більш 200 різноманітних процедур, включаючи масажі, обгортання водоростями, лімфатичний дренаж, інгаляції і т.д.

Після обов’язкового обстеження лікар порекомендує той курс, який підходить саме вам. Є готові програми, наприклад, «антицелюліт», «антіартроз», «антистрес» та інші. Крім того, вам можуть підібрати індивідуальний курс у відповідності з вашими запитами і свідченнями лікаря. Приємною родзинкою є щоденна зміна аромату, так що відвідувачі центру таласотерапія можуть цілий день насолоджуватися запахом какої-небудь екзотичної квітки. Дозвольте собі краще в одному з туніських центрів, і ви побачите, які чарівні зміни відбудуться з вашим організмом за короткий термін.

 

Питна вода

Водопровідна вода в Тунісі вважається безпечною, тим не менш, воду для пиття рекомендується купувати в пляшках.

 

Електрика

У Тунісі напруга в мережі становить 220 в, в готелях встановлені євророзетки.

 

Магазини

Магазини працюють в низький сезон з 9.00 до 19.00, (перерва 12.00 15.00), в літній сезон з 8.00 до 20.00 (перерва з 12.00 до 16.00), деякі супермаркети працюють цілодобово. Під час Рамадана режим роботи змінюється: з 9.00 до 13.00 і з 19.00 до 21.00 щодня.

У Тунісі багато товарів, у тому числі й відомих марок, дешевше, ніж, наприклад, в Росії. Можна по хорошим цінам купити якісні шкіряні вироби та одяг, текстиль, взуття. Є безподаткові зони. У туристів також користуються попитом товари місцевого виробництва – вовняні килими, гончарні вироби, мідна карбування, дута скло і т.д.

На центральних площах багатьох туніських міст щотижня організовуються дуже мальовничі ринки, де продаються місцеві сільськогосподарські продукти й одяг.

 

Корисно знати !

Жінкам не варто надягати, виходячи в місто, занадто облягаючий і відкритий одяг. Тим часом, на пляжі або у басейну можна засмагати навіть топлес.

У мечеті жінкам треба прикрити хусткою плечі. Хустки можна отримати при вході.

У Тунісі фотографувати людей можна тільки з їхньої згоди, хоча зазвичай тунісці охоче позують туристам. Зйомка в музеях можлива тільки після отримання спеціального дозволу платного (1 динар).

Не можна фотографувати та знімати на відеокамеру президентський палац у Картаж, а також поліцейські та військові об’єкти.

Вітайтеся, входячи в готель або в магазин – це знак поваги до працюючих там людям.

У Тунісі багато апельсинових і маслинових гаїв, де можна навіть нарвати плодів, попередньо отримавши дозвіл у господарів або у сторожа.

Не варто пити на вулиці пиво з банок або пляшок. Те ж стосується й інших спиртних напоїв.

Туніс – країна з низьким рівнем злочинності.

Якщо ви відправляєтеся в пустелю або на розкопки, подбайте про таке взуття, яка буде захищати від колючок.

Переглядів: 442 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar