Головна » 2018 » Травень » 22 » Відпочинок у Кемері: популярний літній курорт у Туреччині
16:50
Відпочинок у Кемері: популярний літній курорт у Туреччині

Пора відпусток настала! Ми знаємо, як складно вибрати, куди поїхати влітку, де найкраще відпочити з дітьми і як зробити поїздку і сам відпочинок максимально комфортними. Редакція tochka.net раніше писала про найпопулярніші місця для відпочинку, щоб допомогти тобі з вибором. Але одна справа писати про враження туристів і їхні відгуки, а інше — самим відчути всі принади відпочинку і "протестити" один із найпопулярніших курортів.

Мова йде про відпочинок у Туреччині — найпопулярніший напрямок літнього сезону серед українців. Понад мільйон наших туристів відпочили в минулому році на турецьких курортах. У цьому році їх очікується не менше. Побачити, як зараз у Туреччині з сервісом, інфраструктурою і, звичайно, погодою — ми вирушили до турецького Кемеру, де знаходиться один із кращих готелів Анатолійського узбережжя — п'ятизірковий Мarti Мyra.

Кемер — це курортний регіон, що природою нагадує південний берег Криму. Кемер оточений Тороськими горами і сосновими лісами. І це відразу відчувається: повітря чисте, дерева добре захищають від спеки і допомагають легше перенести високу температуру, яка іноді влітку сягає позначки +40 градусів.

Кемер складається з декількох селищ — Бельдібі, Текірова, Чамьюва та ін. До Анталії, куди, власне, тебе і доставить літак з України, всього нічого. 45 хвилин їзди розділяють ці два міста, і це дуже зручно! По-перше, ти легко і швидко дістанешся з аеропорту в Кемер, а по-друге, зможеш за бажання з'їздити з Кемера до Анталії на екскурсію.

Наш же готель знаходився в селищі Текірова, в якому збереглися чудові столітні сосни. Всі вони на території Мarti Мyra акуратно пронумеровані. За ними доглядають, і навіть дахи корпусів спеціально обрізають, щоб не пошкодити цих лісових красунь. У багатьох номерах — виходиш на балкон, а на ньому росте сосна, чого вже точно не бачили ні в одному з турецьких готелів. Екзотики тут теж багато. Починаючи з бананових дерев і закінчуючи цілими алеями магнолій на пляжі.

Що стосується концепції Мarti Мyra — це готель для сімейного відпочинку. З ранку і до вечора тут працює дитячий клуб, де дитину можна залишити з досвідченими вихователями, які говорять декількома мовами. Ще один важливий момент — на території готелю розташований справжній зоопарк. Дітлахи не пройдуть повз кроликів, качок, черепах, які живуть на території готелю в просторих вольєрах.

Як виявилося, біля нашого готелю знаходиться найвища точка Тороських гір — Тахтали — 2025 метрів над рівнем моря. Щоранку за чашкою улюбленого напою ти зможеш спостерігати приголомшливої краси картину — як неспішно хмари намагаються обійти вершину. На Тахтали, до речі, можна піднятися на фунікулері, який називається Teleferik.

І оскільки ми торкнулися теми розваг, зазначимо, що їх досить багато. Починаючи з усім відомого катання на банані, прогулянок на яхтах і закінчуюючи не менш популярним катанняхм на скутерах і парасейлінгом. Для молоді тут є Центр водних видів спорту. Ось як тут собі відмовити в таких розвагах?!

А зовсім поруч з Мarti Мyra знаходяться руїни знаменитого античного міста Фаселіс, куди з великим задоволенням приїжджають туристи. Вікова історія морського містечка з трьома гаванями після стількох руйнувань та відновлення все ж збереглася до нашого часу, несучи свою історію і секрети міста. Ще одним туристичним раєм називають незвичайний екопарк у селищі Текірова. Це такий собі ботанічний сад, де вирощується багато видів рідкісних рослин, а також зібрана унікальна колекція кактусів і змій. Все це знаходиться в декількох кілометрах від готелю.

 

Море і пляж

І ось, ми дійшли до найголовніших моментів для усіх відпочиваючих — пляжу і моря. У Кемері море особливе. На дні і березі лежить дрібна галька, через це вода прозора і переливається неймовірними бірюзовими відтінками.

Довжина пляжу готелю Мarti Мyra — близько кілометра. Місця вистачить для всіх. Для дітей зроблена спеціальна доріжка для того, щоб зайти в море — без каменів. Молодь може усамітнитися на пірсі, де зовсім поруч бар з all inclusive. Всі ж знають, як туристи люблять систему all inclusivе, коли напої і їжа, парасольки і шезлонги на пляжі — безкоштовні.

Зазначимо, що пляж готелю Мarti Мyra отримав дуже престижну нагороду — "Блакитний прапор", яким відзначаються тільки найчистіші і найдоглянутіші пляжі Середземноморського узбережжя.

Підводячи підсумки і спираючись на наші враження — відпочинок у Кемері припаде до смаку молодим і активним, сімейним парам та парам з дітьми. Нескінченні пляжі і чиста вода, комфортні готелі, смачна їжа, приємний і уважний персонал вже точно порадують тебе.

Тільки озирайся навколо, адже коли поруч море і гори, куди не подивись, скрізь такі види і пейзажі... Тобі знадобиться багато пам'яті на телефоні і фотоапараті, щоб усе сфотографувати. А ще — візьми сонцезахисний крем і головний убір. Якщо ти все це врахуєш, то сміливо вирушай до Туреччини отримувати дозу літніх вражень у Кемері.

Джерело - Tochka.Net

Переглядів: 386 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar