Головна » 2019 » Червень » 11 » Відпочинок на морі: чому варто поїхати в Аланію
10:37
Відпочинок на морі: чому варто поїхати в Аланію

Аланія – це маленьке мальовниче містечко в Туреччині, розташоване на невеликому скелястому півострові біля підніжжя Тороських гір, серед апельсинових і лимонних садів.

Аланія славиться абсолютно особливими кліматичними умовами і прекрасними пляжами, величними гірськими фортецями і барвистими магазинами.

 

Фортеця

Головний історичний символ курорту Аланія – потужна фортеця, збудована ще в XIII столітті – стоїть на невеликому півострові. Абсолютно мирна на вигляд, лише кілька століть тому вона була зловісною. Це зараз сюди вирушають, щоб помилуватися панорамою Середземного моря, на хвилях якого гойдаються білосніжні прогулянкові яхти. А був час, коли цією ж панорамою милувалися засуджені до смерті злочинці.

 

Пляж Клеопатри

Хтось скаже, що пляжів Клеопатри в світі багато. Але саме цей – по-справжньому царський. Саме його Марк Антоній подарував Клеопатрі. І як кажуть, навіть м'який золотистий пісочок сюди везли з Єгипту, щоб догодити красуні. Пляж Клеопатри в Аланії – це два кілометри піску з пологим входом в море. Тому для тих, хто не любить глибину біля берега, – справжнє роздолля. Вхід на пляж безкоштовний, однак усі послуги – шезлонги, парасольки – платні.

 

Дельфінарій "Sealanya"

Доброзичливі афаліни, морські котики і нестрашні морські леви дають показують шоу тут кілька разів на день. Грають у м'яч, стрибають через обручі і іноді хуліганять. А в перервах дельфіни і морські котики плавають з усіма бажаючими. Щоправда квиток треба купувати заздалегідь, бо кількість місць в групах обмежена, а бажаючих – ну дуже багато.

 

Акваторія

В Аланії збираються любителі занурень і стародавніх артефактів з усього світу. Акваторія Аланії – чудове місце для дайверів, оскільки тут затоплено багато цікавих об'єктів. Взяти хоча б літак турецьких ВПС, що заростає черепашками на 25-метровій глибині, або саркофаг, вік якого налічує майже два тисячоліття. В Аланії налагоджена система дейлі-турів, де активно орендують яхти.

 

Ресторани на річці Дим-Чай

Річка Дим-Чай давно популярна у жителів Аланії і туристів. Прямо над водою на понтонах розташувалися столики-альтанки безлічі ресторанчиків.

Набережна

Уздовж пляжу Клеопатри і далі простяглася набережна Аланії – улюблене місце прогулянок туристів і жителів міста. Особливо чарівна вона під час заходу і ввечері, коли включають підсвічування на старовинній фортеці, яку видно з кожної точки міста, а також ліхтарики уздовж променаду. Тут пропонують всілякі розваги: вуличну їжу, музику, прокат велосипедів, гіробордів тощо.

 

Пляжі

Пляжі Аланії розбиті приблизно на 20 невеликих ділянок, що знаходяться під контролем окремих власників або місцевих готелів. Кожна ділянка має свій персональний номер. Два основних пляжів міста розділені на західну і східну частини прекрасним мальовничим мисом, який має висоту 250 метрів. Східний пляж простягнувся на 5 кілометрів і являє собою суміш дрібної гладкої гальки і піску.

 

Курорт Авсаллар

Той, хто їде в Авсаллар, безумовно повинен знати, що всі розваги Аланії його не минуть. Тому що до столиці – рукою подати, всього 15 хвилин. Та й на місці нудьгувати не доведеться. Тому що тут повно барів, нічних клубів, ресторанів. На пляжі – катамарани і яхти, водні лижі, парасейлінг і веселий банан, на якому видають віражі уздовж берега.

 

Річка Алара

Протяжність річки Алари становить 50 км. Річку оточують красиві гірські хребти і сосни. Ця невелика річка, що створює неймовірно мальовничу долину, впадає в Середземне море. Тут можна помилуватися природою або порибалити, а також це дуже популярне місце для купання.

 

Печера закоханих

Печера закоханих розташована на півдні Аланії, поблизу від міської фортеці. Раніше це місце мало погану репутацію. Тут мешкали пірати, які тримали накрадене майно і взятих в полон рабів. Сьогодні ж печера залишається самотньою, і тільки туристи здатні скрасити її будні.

 

Джерело - Радіо Максимум

Переглядів: 629 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar