Головна » 2019 » Січень » 21 » Відпочинок на морі: чому варто поїхати у Шарм-ель-Шейх
11:51
Відпочинок на морі: чому варто поїхати у Шарм-ель-Шейх

Єгипетський курорт Шарм-ель-Шейх простягнувся вздовж берега моря на кілька десятків кілометрів.

Найвідоміший район курорту у туристів – Наама Бей, так званий місцевий Вегас, через велику та різноманітну індустрію розваг. І все ж головний скарб, що приваблює на єгипетські берега тисячі мандрівників, звичайно, море.

 

Заповідник Рас-Мохаммед

Зграї різнокольорових риб, острови коралових рифів, які видно над поверхнею моря, мангрові дерева, які ростуть прямо у воді, – лише маленька частина того, що можна побачити в цьому національному заповіднику. Вважається, що Рас-Мохаммед – одне з наймальовничіших місць в усьому Єгипті. Причому красу тут можна знайти не тільки під водою (коралові ліси в цьому заповіднику дуже любив Жак Ів Кусто), але і на суші – взяти хоча б геологічні розломи, що утворилися в результаті землетрусів.

 

Наама Бей

Наама Бей – безвітряна бухта, з піщаними пляжами і розчищеним від коралів дном. Для любителів поплавати на глибині, вхід у море можливий по понтонах. На живих коралових рифах можна помилуватися рибками. Підводне життя бухти, звичайно ж, не настільки жваве через штучний пляж, проте все ж є, на що подивитися.

 

Аквапарк

Дев'ять різнокаліберних басейнів і 44 гірки з назвами, від яких у людей, незвичних до екстриму, може застигнути в жилах кров: "вільне падіння", "камікадзе", "чорна діра" і "цунамі" тощо.

 

Старий ринок

Старий ринок в Шарм-ель-Шейху, незважаючи на назву, вважається місцем відносно новим. Тут допізна працюють торгові центри і численні вуличні кафе, в яких відвідувачам пропонують вишукані страви арабської, японської та європейської кухні. Перебуваючи на старому ринку, можна придбати купу корисних і красивих речей. Крім фруктів, прянощів і арабських солодощів, базар рясніє котячими фігурками, папірусами, музичними інструментами і прикрасами.

 

Міський пляж

Особливість пляжу Шарм-ель-Майя в тому, що це єдиний в Шарм-ель-Шейху піщаний пляж (не бухта), всі інші – коралові, по ним не можна ходити без спеціального взуття. Оскільки пляжі Шарм-ель-Шейха знаходяться в особливій природній зоні, тут заборонено очищати дно від коралів. Це рай для дайверів, але купатися на таких пляжах дуже важко і навіть небезпечно – корали починаються майже біля самого берега.

 

Риф Гордон

У 1981 році панамському суховантажу під назвою "Lovilla" дуже не пощастило: корабель потрапив на мілину (яка виявилася нічим іншим, як рифом Гордон). Кілька днів команда намагалася врятувати судно, але, як не мучилися моряки, зняти корабель з мілини так і не вдалося. Вже більше 30 років "Lovilla" просто стирчить над морем і є ласим шматком для аквалангістів. Сам риф Гордон величезний і є домом для десятків видів морських мешканців.

 

Пляж Набк Бей

Бухта Набк Бей знаходиться приблизно в 10 кілометрах від аеропорту Шарм-ель-Шейх. Пляжі Набк Бея ваблять натовпи туристів своїми прекрасними і зручними пологими піщаними берегами, казковими коралами і рибами, що мешкають в морі. У бухті Набк Бей найбільш помітні часи припливів і відливів моря, а за часів відпливу море йде досить далеко.

 

Ресторан "Hard Rock Cafe"

Представник всесвітньо відомої мережі кафе, в Наама Бей, одне з улюблених місць для молодіжного відпочинку. Всю ніч тут звучить музика, дискотека відкрита до самого ранку. Атмосферу рок-вечірки доповнює і відповідний антураж: предмети, які належали світовим зіркам, музичні інструменти. А фасад кафе прикрашає величезна гітара.

 

Бухта Рас Ум Ель Сід

Бухта з її чудовими кораловими рифами – одне з найпопулярніших місць для дайвінгу. Її назва означає в перекладі з арабської "материнський мис". Знаменитий дослідник Жак Ів Кусто включив ці місця до списку 10 найкращих в світі. Завдяки неймовірній красі підводного світу і величезній кількості підводних морських жителів море в районі бухти викликає великий інтерес для нирців.

 

Джерело - Радіо Максимум

Переглядів: 536 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar