Головна » 2016 » Січень » 27 » В гостях у графа Дракули: легендарний Замок Бран в Румунії
13:29
В гостях у графа Дракули: легендарний Замок Бран в Румунії

У румунській Трансільванії є один чудовий і дивовижний замок - Замок Бран, легендарний замок Дракули. Це романтичне і войовниче спорудження часів середньовіччя підноситься в мальовничих Карпатських горах.

Замок Бран, сьогодні іменований як замок Дракули, приваблює туристів з усього світу. Але насправді він ніколи не був місцем проживання Влада Цепеша, князя Валахії, більш відомого, як вампір граф Дракула. Тільки після виходу легендарного роману Брема Стокера, Бран придбав свою славу і став візитною карткою туризму в Румунії.

Але не на порожньому ж місці народжуються міфи. За легендою, румунський граф Влад Цепеш був тут проїздом, можливо зупинявся пару разів. На цьому історія його взаємин із Браном, схоже, закінчується. Але є настирливі дослідники, які вірять в свою ж версію про те, що граф був кинутий у темниці замку, так як впав у немилість угорському королю Матьяша Хуняді.

Але насправді замок Бран збудували наприкінці 14 століття на свої кошти місцеві жителі. За це держава звільнило їх від сплати податків на кілька століть вперед. Спочатку Бран, як і інші замки Європи, служив для захисту містечка. Його коридори і зали утворюють лабіринт. Мабуть, для того, щоб у ньому заблукав непрошений гість. Адже свої люди знають всі секретні ходи і лазівки.

Бран змінив багато господарів, переходив від одних власників до інших. Після проголошення Великої Румунії замок був подарований королеві Марії в знак любові і відданості румунів до цієї жінки. Так Бран став королівською резиденцією. А сьогодні замок - своєрідний історичний музей під відкритим небом. Тут можна побачити, як раніше жили румуни. Крім того, містечко Бран славиться ще й своїми сирами, рецепт приготування яких тримається в таємниці і передається від одного покоління до іншого.

Не дарма багато туристи асоціюють замок з Дракулою, адже він як не можна краще підходить для зйомок фільму про легендарного вампіра, багато елементів інтер'єру та архітектури змушують кожного, хто відвідав його, відчути на собі всю таємничість епохи правління великого князя Валахії. А надали замку легендарності шанувальники творчості Брема Стокера, які під час подорожі по Румунії побачили Бран. Він їм видався дуже схожий на той замок, який так детально описав автор у своєму романі. Більше того, американський режисер Френсіс Коппола навіть виділив гроші на реставрацію Брана, коли знімав тут свою версію «Дракули».

Чи був Бран резиденцією Дракули чи ні, вже не важливо. Замок однозначно варто того, щоб його відвідати, все-таки він є цінною пам'яткою середньовічного мистецтва Румунії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело - http://travel.tochka.net/

Переглядів: 396 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar