Головна » 2015 » Листопад » 12 » В'єтнам: клімат, природа, кухня, цікаві місця
13:38
В'єтнам: клімат, природа, кухня, цікаві місця

Особливу популярність у туристів останнім часом набули подорожі в азіатські країни, і однією з таких країн є саме В'єтнам з його самобутньою культурою і незвичними для нас традиціями. Ця дивовижна і загадкова країна вабить своєю оригінальністю у будь-який час року. Тут затишно і тепло, ласкаве Южно-китайське море омиває острова, мають химерні обриси, наприклад, "острів слона" або "курильниця".

В'єтнам розташовується на частині півострова Індокитай і володіє довгою береговою лінією. На більшій частині цієї країни розташовуються гори, які не надто високі, але дуже мальовничі. Крім гірських вершин В'єтнам багатий розкішними піщаними пляжами, хвойними лісами і навіть густими джунглями, які не залишать байдужими навіть найдосвідченіших туристів.

 

Кліматичні умови

Особливо приємно те, що тут не буває виснажливих літніх температур, а сонце ніжне і м'яке. У найспекотніші місяці року температура зазвичай не перевищує 30 ° С, а взимку не опускається нижче позначки в 15 ° С, іноді у високогірних районах трапляються заморозки, а самі зими в горах тривалішою і холодніше, ніж на рівнині.

Влітку прозорий і вологе повітря тільки підкреслює звабливу чистоту прибережних вод. Простіше кажучи, у В'єтнамі є всі умови для повноцінного відпочинку і відриву від буденної суєти, що побували тут, отримують заряд позитивної енергії та бадьорості.

 

Цікаві місця

Велике задоволення від визначних пам'яток В'єтнаму та екскурсій по країні отримають любителі культурного відпочинку. Історія В'єтнаму сповнена яскравих і часом трагічних подій, війн і боїв, які розбурхують уяву і назавжди залишили свій слід у пам'яті в'єтнамців. І, незважаючи на це народ В'єтнаму зумів зберегти і пронести крізь століття велика кількість пам'яток архітектурної та культурної спадщини. Міста Хойан, Дананг, Ханой, Хюе, і Хо Ши Міна цікаві, різноманітні і мають свої особливості, цінності та пам'ятки.

Приїхавши в Хошимін, обов'язково відвідайте чудовий ботанічний сад, парк Дам-Шен, тунелі Кути, собор Нотр-дам-де-сайгон, історичний музей та музей реліквій війни, буде цікавий і похід в театр, а також до зоопарку.

Ханой приваблює туристів історико-культурним комплексом в який входять Перший в'єтнамський університет і Храм Літератури, тут взагалі багато пагод, храмів, а також різних пам'ятників культури, цінителям обов'язково сподобається Ханойський кафедральний собор.

Хюе знаменитий Забороненим Пурпурним містом, палацом Тхай-Хоа , королівської усипальницею з гробницями імператорів, погодою Тхіенма і Цитаделлю.

В'єтнам пропонує безліч екскурсійних програм, пов'язаних з місцями історичних військових дій: це може бути незабутню подорож по секретних маршрутами народу Північного В'єтнаму, екскурсія по Сайгону або дослідження історичних пам'ятників Хо Ши Міна, Ханоя або інших міст.

До визначних пам'яток цієї країни відносяться також і рукотворні краси, наприклад, такі як плаваючі ринки дельти Меконг, місто SPA або поселення етнічних племен.

 

Природа

І, звичайно ж, В'єтнам - це крім багатої історії ще й дивовижна природа. До природних визначних пам'яток В'єтнаму можна віднести популярне Західне озеро, а також водоспади камчи, озеро Сюань-Хионг, парк Тхонг-Ньят, в якому проходить щорічний фестиваль Квітів, долина Любові і красива пагода Чуа-Мот-кіт.

В'єтнамці ведуть суворий облік рідкісних тварин, таких як слони, носороги, тигри, пантери й леопарди. У тропічних вічнозелених лісах В'єтнаму росте велика кількість цінних порід дерев - це залізне, червоне, чорне і сандалове дерево, а також рідкісні екзотичні лікарські рослини. У В'єтнамі дуже багато самих різних птахів, а також комах і плазунів, а крокодилів в дикій природі практично не залишилося, тому про них піклуються на крокодилячих фермах.

 

Чим зайнятися на відпочинку?

Для любителів відпочивати активно в'єтнамська туристична інфраструктура пропонує екстремальні види спорту, такі як дайвінг, серфінг, рафтинг, спортивна риболовля та інші. Ви можете віддати перевагу екзотичним видам відпочинку типу катання на слонах, конях або зробити відвідування однієї з зміїних ферм. Якщо вам більше до душі традиційний відпочинок, то до ваших послуг будуть такі розваги, як більярд, боулінг, дискотеки чи казино.

Не можна не відзначити і те, що в'єтнамці є майстрами східної медицини та пропонують туристам всілякі види SPA -процедур, масажів та інших оздоровлюючих процедур. А незвичайна краса тропічної природи робить пляжний відпочинок у цій країні істинним задоволенням.

Любителі шопінгу будуть приємно здивовані неймовірно низькими цінами в численних місцевих магазинах.

Чим би ви не зайнялися в цій країні, протягом усього періоду відпочинку у В'єтнамі ви будете відчувати щиру турботу і увагу поважного персоналу гостинних і затишних готелів. Тут високий сервіс обслуговування приємно поєднується з багатим технічним оснащенням готелів, що дарує особливе відчуття комфорту і домашнього затишку.

 

В'єтнамська кухня

Кухня В'єтнаму заслуговує особливої ??уваги, так як підкреслює східний колорит і ексклюзивну яскравість цієї загадкової країни. Багатий вибір морепродуктів, місцевих фруктів і овочів, різноманітні спеції, вміло поєднані майстрами-кулінарами, роблять кожне блюдо унікальним і вишуканим.

Кухня В'єтнаму включає в себе кращі традиції японської, тайської і китайської кулінарії. Туристи особливо відзначають національні страви з м'яса або риби, що подаються з локшиною або рисом, приготовані з різними спеціями і овочами. Подібний обід буде не тільки дуже поживним і смачним, але і корисним для здоров'я. Рясніє в'єтнамська кухня та елементами французької кухні, наприклад, сирами і паштетами, яких тут безліч. Традиційні для В'єтнаму і страви здорового харчування, такі як, наприклад, молоді пагони бамбука, не особливо приємні на запах і смак, але дуже корисні для здоров'я. Та й саму по собі в'єтнамську кухню можна назвати здоровою кухнею, так як вона передбачає мінімальний вміст тваринних жирів при максимальній кількості свіжих фруктів і овочів.

 

Тури до В'єтнаму

Тури до В'єтнаму особливо популярні тим, що здатні задовольнити будь-які запити. Ви можете з задоволенням подорожувати по країні або насолоджуватися пляжним відпочинком, відвідувати національні парки, яких тут 12 і заповідники, яких 60. Вам надається прекрасна можливість стати свідком минулих військових дій, що відбувалися на полях битв в'єтнамської війни. В'єтнам дивує і підкоряє своєю самобутністю і відкритістю.

Подорож до В'єтнаму - це не тільки повноцінний відпочинок, а й маса яскравих вражень, якісний сервіс, чудова природа, доброзичливі люди, які з глибокою повагою і радістю зустрічають туристів з усіх куточків світу.

Переглядів: 434 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar