Головна » 2018 » Червень » 4 » Туніс. Кращі курорти для вашого відпочинку.
15:05
Туніс. Кращі курорти для вашого відпочинку.

Якщо ви шукаєте для відпочинку країну з чистими пляжами, спокійним теплим морем і масою визначних місць, то кращого місця відпочинку, ніж курорти Тунісу, вам просто не знайти. Ця країна багата великою різноманітністю місць, які варто відвідати. Далі представляємо кращі курорти Тунісу...

 

Хаммамет

Одним з кращих курортів в Північній Африці є курорт Хаммамет, розташований на сході Тунісу. Тут знаходиться чудовий, чистий піщаний пляж, на якому можна як позасмагати, так і зайнятися будь-яким видом спорту. У цьому місті сподобається відпочивати не тільки любителям засмаги та купання в теплому морі.

Тут дійсно є на що подивитися. До історичних пам'яток курорту відноситься Медіна Хаммамета. Виглядає вона як старовинне місто, обнесене стінами. А побудовано всю цю пишність більше 8 століть тому. Тут перед туристами постануть старовинні будиночки і мечеті. Варто звернути увагу і на фортецю Рибат, яка примикає до Медини Хаммамета. За своїм зовнішнім виглядом вона являє собою квадрат з вежею, в який можна увійти. Тут знаходиться мавзолей ченця Сиди Буалі.

 

Сусс

Сусс - один з найпопулярніших курортів Тунісу, особливо серед молоді. Він є справжнім раєм для тих, кому нудно лежати на пляжі цілий день. Варто відзначити, що більшість пам'яток розташовуються в центрі міста. Тут ви можете оглянути руїни Карфагена, а туристам з дітьми пропонується відвідати зоопарк. Також у вас буде можливість побувати в знаменитій фортеці-монастирі Рибат. Піднявшись на 2 поверх якої до сих пір можна побачити слід ноги в кам'яній плиті.

Якщо вірити легенді, то ви можете загадати бажання, наступивши на відбиток і воно неодмінно збудеться. Неподалік від фортеці знаходиться Велика Мечеть, що має 2 куполоподібні вежі. Ще однією яскравою пам'яткою Сусса є будинок-музей "Дар Ессід", який побудований ще в 928 році.

 

Монастір

Монастір є рідним містом першого президента Тунісу Хабіба Бургіби. Сьогодні це популярний пляжний курорт Тунісу, особливо серед бажаючих відпочити недорого. Пляжі і море тут досить непогані, але вимогливим туристам все ж краще вибрати для відпочинку інший курорт країни.

А ось цікавих місць в Монастирі багато. Наприклад мавзолей Хабіби Бургіди, який прагнуть відвідати всі приїжджі туристи. Також неподалік від Медини міста розташована фортеця Рибат, що зберегла свою пишність до наших днів. На першому поверсі у вас буде можливість відвідати Ісламський музей. Чи не сховається від погляду туристів і сьогодення мусульманське кладовище Сіді ель Мезрі. Воно популярне як місце лікування важко хворих дітей. На території кладовищ побудована невелика мечеть, в неї часто заходять помолитися за одужання дітей від різних хворіб. Буде можливість і подивитися на традиційний арабський одяг, який представлений ​​в музеї традиційного костюма. Тут представлена ​​величезна колекція весільних суконь, які розшиті коштовним камінням.

 

Джерба

Острів Джерба ​​- це одне з кращих місць для пляжного відпочинку в Тунісі. Курорт може похвалитися чистим бірюзовим морем, білими піщаними пляжами і відмінними готелями.

Окремо варто виділити пам'ятки острова Джерби, найяскравішою з яких є фортеця Газі Мустафи. Побудована вона з прибережного каменю піщаника. У стінах цієї фортеці колись розташовувався гарнізон ченців-воїнів. З її стін відкривається чудовий вид на Середземне море. На самому верху розташувався оглядовий майданчик.

На цьому острові розташувалася головна синагога Тунісу "Ла-Гриба". Знаходиться вона в невеликому селі Керан-Сегір. Також у туристів з'явиться можливість заглянути в улюблене місце перебування рожевих фламінго, Лагуну Джерби. Варто побувати і в розважально-пізнавальному парку "Джерба ​​Експлора", який є найцікавішим атракціоном всього острова.

 

Туніс

Курорт Туніс є не тільки приголомшливим місцем в Тунісі для пляжного відпочинку, але й прекрасним місцем для любителів побачити щось нове, адже в ньому зібралася величезна кількість всіляких пам'яток. Головна з них - стародавнє місто Карфаген. Воно було засноване ще в 814 році до нашої ери.

Тут ви можете побачити останки римських саркофагів і скульптур. Взагалі часу доведеться виділити на його огляд багато. На його території до сих пір ведуться розкопки. Варто відвідати і гірський оазис в Атлаських горах - Шибіко. З нього відкривається приголомшливо красивий вид на Сахару. Також туристам пропонується відвідати знамените туніське озеро, на якому ви зможете побачити величезні зграї рожевих фламінго. Якщо у вас в запасі залишається час, то ви можете відвідати парк-сафарі "Фрігія". У цьому заповіднику мешкають близько 30 видів тварин.

 

Махдія

Махдія - один з кращих курортів Тунісу для спокійного або сімейного відпочинку на малолюдних пляжах з чистим білим піском. Для бажаючих оздоровитися на курорті працюють найкращі в регіоні центри таласотерапії.

З визначних пам'яток туристам пропонується відвідати стародавню фортецю Борджіа ель Кібіров, яка була побудована ще в 1595 році. Також варто звернути увагу і на Велику Мечеть Махдії, яка була споруджена засновником міста Обаїд Аллою ель Махді. Заслуговують на увагу туристів і ворота Скіфа-ель-Кала. Вони ведуть в стару частину міста - Медину. Побудовані ці ворота були в X столітті, метою їх була охорона житлових кварталів і палацу правителя.

Також варто відвідати і амфітеатр Ель-Джем, який є візитною карткою всієї області. Його стіни викладені чудовою мозаїкою із зображенням мисливців і вершників. До наших днів амфітеатр зберігся в напівзруйнованому стані, але все одно залишився досить привабливим для погляду туристів.

 

Набуль

Знаходиться цей мальовничий курорт на півострові Кап-Бон, в північній частині Тунісу. Туристична інфраструктура тут не на найвищому рівні. Гідні піщані пляжі, чисте море і бюджетні готелі - головна перевага цього курорту. Пляжі в Набуль не багатолюдні, в основному громадські, є також дикі - відмінно підходять для відокремленого відпочинку.

Головною місцевою визначною пам'яткою вважається стара частина міста - Медіна. Тут перед туристами постануть старовинні бруковані вулички, не великі магазинчики і лавки зі всілякими сувенірами. Також варто відвідати і лагуну Корба, на зиму сюди прилітають зграї рожевих фламінго.

 

Гаммарт

Гаммарт - престижне курортне місто Тунісу в 18 км від центру столиці країни. Готелі тут є як якісні і дуже дорогі, так і бюджетні "all in". Пляжі в Гаммарт піщані, половина з них - громадські.
Це мальовниче містечко сповнене яскравих пам'яток, які із задоволенням відвідують туристи. У східній частині міста розташовується знаменитий національний музей Алаун. В його експозиції представлені старовинні скульптури та саркофаги. Тут є і кілька предметів, які підняли з дна моря.

Також варто звернути увагу і на собор Святого Луї. Він був побудований порівняно недавно, в 1890 році з дозволу Хуссейна II Бея, в честь загиблого на цих землях Людвіка IX Святого.

 

Джерело - Цікавий Світ

 

 

Переглядів: 448 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar