Головна » 2016 » Жовтень » 31 » ТОП-5 найоригінальніших фестивалів у Світі
17:10
ТОП-5 найоригінальніших фестивалів у Світі

Щорічно по всьому світу проходять сотні фестивалів. Їх проводять на честь покровителів, богів, сезонних змін або історичних подій. Однак є фестивалі, які виділяються своєю видовищністю і оригінальністю навіть серед такого розмаїття. 

Отже, Фестиваль пустелі в Малі - це найвіддаленіший музичний фестиваль світу. Щоб дістатися до місця його проведення, необхідно подолати 3 дні шляху на верблюдах по пустелі Сахара. Це єдиний у світі фестиваль культури туарегів - народність, яка проживає на території Малі. У його програму входять виступи музикантів туарегів, танці, фехтування і навіть верблюжі перегони. Виступи проходять прямо на піску, без звукової апаратури під світло смолоскипів і багать. Тут немає ні готелів, ні готелів. Гості фестивалю живуть у наметах гостинних туарегів. 

А ось найбільш моторошним фестивалем вважається Ніч відьом в Мексиці. Традиції цього оригінального свята сягають у глибину віків, коли зародилися перші легенди про шаманів, цілителів, магів і чаклунів. Щороку фестиваль відзначають в один і той же день - в першу п'ятницю березня. У цю ніч сотні шаманів, відьом, ворожок і цілителів прибувають в маленьке мексиканське містечко Серро-Моно Бланко. Також сюди з'їжджаються любителі альтернативних методів медицини, щоб очиститися від негативу, придбати оберіг, тотем або магічне зілля. У «столиці» чаклунства можна знайти ліки від будь-якого прокляття. 

Чоловічий фестиваль Naghol у крихітній республіці Вануату по праву вважається найнебезпечнішим. Жителі країни вірять у те, що чоловік повинен пройти страшні випробування перед тим, як вибрати собі наречену. Якщо юнак пройшов випробування тарзанкою, він стає чоловіком і повноправним представником свого роду. Naghol - це смертельно небезпечний ритуал, для його проведення в джунглях вибудовується дерев'яний постамент висотою в 30 метрів. Юнаки підіймаються на нього, обв'язують свої щиколотки ліаною, кінець якої прив'язаний до верхівки найближчого дерева, і ... роблять крок у невідомість. Довжина лози підібрана так, щоб до землі залишалося всього кілька сантиметрів, тому на випробування вирішуються не багато. Адже ліана може не витримати такого навантаження ... 

Божевільний Фестиваль Cooper's Hill Cheese Rolling. Цей захід щорічно проходить в останній понеділок травня на пагорбі Купера, в Челтнем, регіон Англії. У цей день на пагорбі розгортається воістину дивне і незвичайне дію. Люди збираються на вершині Cooper's Hill, потім діляться на невеликі групи, перед ними пускають круглу головку сиру, і вони котяться по крутому схилу, намагаючись її наздогнати. Спуск з Холма Купера дуже крутий, швидкість падіння сиру може досягати 112 км / ч. Тому учасників фестивалю досить часто відвозять до травмпункту. Зате ті, хто вціліли і докотилися до фінішу першими, отримують головку сиру, того самого, за яким полювали.

Тривала Фієста-де-Санто-Томас в Чичикастенанго, Гватемала. Святий Томас - покровитель міста, в його честь проводять паради, костюмовані ходи, танці і феєрверки. Цілий тиждень, з 13 по 21 грудня, жителі Гватемали веселяться від душі. В останній день фієсти чоловіки підіймаються на дерев'яний стовп висотою 30 метрів, який обертається навколо своєї осі і різко змінює висоту. Сміливці, що прив'язали себе за руки або ноги до стовпа, часто ризикують життям, щоб довести свою хоробрість. Зате переможець може вибрати собі в наречені будь-яку вподобану дівчину. 

Саме ці п'ять фестивалів приваблюють мільйони туристів, охочих не тільки подивитися на дивовижний ритуал, а й взяти в ньому участь.

 

Джерело - IGOtoWorld.com

Переглядів: 420 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar