Головна » 2016 » Січень » 14 » Таїланд - пляжний відпочинок на узбережжях Сіамської затоки і Андаманського моря
13:36
Таїланд - пляжний відпочинок на узбережжях Сіамської затоки і Андаманського моря

Королівство Таїланд знаходиться на півостровах Індокитай і Малакка, в Південно-Востчние Азії. Відпочинок в Таїланді - це насамперед пляжний відпочинок на узбережжях Сіамської затоки і Андаманського моря. Сусіди Таїланду - чотири країни цього регіону: Малайзія. Камбоджа, М'янма і Лаос.

Стародавня назва Королівства Таїланд - Сіам. Слово «Тхай» тайською мовою означає свобода: Таїланд ніколи не був колонією. Культура цієї яскравої екзотичної країни схожа одночасної на індійську і китайську, і під час поїздки ви зможете оцінити всю оригінальність тайських звичаїв і народного життя. Якщо ви підете в Таїланд, відпочинок у цій країні познайомить вас з буддійськими храмами, тропічною природою і з дуже доброзичливими тайцями.

Територія Таїланду становить 514000 кв. км, а його населення - близько 67 мільйонів чоловік. Столиця Таїланду - місто Бангкок, який побудований недалеко від старовинної столиці цієї держави, Аютайя. У Аютайе можна познайомитися з пам'ятниками буддійської архітектури. Таїланд має велику протяжність з півночі на південь - 1 860 км, але туристи приїжджають на відпочинок в самі південні провінції цієї країни, на острови і на узбережжі Сіамської затоки. Тури в Таїланд здатні розсунути горизонти вашого уявлення про Південно-Востночной Азії.

Через великої протяжності клімат країн дуже різноманітний. Гірський північ покритий листопадними лісами, а на півдні панує вічне літо і пишно квітнуть тропіки. Ліси складають близько 10% території країни, їх охороняють закони Таїланду, і заради збереження природи створені лісові та морські національні парки. Дешеві тури в Таїланд перенесуть вас в тропічні ліси з чистими водоспадами, до пляжів з білосніжним піском. Андаманське море повно коралів, в Сіамській затоці можна подорожувати по маленьким красивим островам з незайманою природою. Якщо ви вирушите у відпустку на відпочинок Таїланд вразить вас казковими видами і хорошим сервісом в готелі будь-якого класу.

 

Клімат.

У Таїланді є різні кліматичні зони, але курорти розташовуються в зоні тропічного клімату. Узбережжя Андаманського моря, Сіамський затоку, острова Пхукет і Самуї являють собою справжній тропічний рай. З травня по жовтень все побрежеье Таїланду знаходиться під впливом мусонів - прохолодних повітряних мас, несучих зливи. Але такі дощі зазвичай тривають не більше години і зовсім не заважають відпочинку.

Що стосується турів до Таїланду, ви можете відправитися в цю країну в будь-який час року, просто влітку там трохи дощитиме, а взимку стає прохолодніше і сухіше. Тайська «прохолода» і «зима» - це + 28-30 ° С вдень, при температурі морської води + 26-28 ° С. У таку пору року особливо приємно купити тури в Таїланд і присвятити час не тільки пляжного відпочинку, але й екскурсіям. З березня і до кінця травня в Таїланді панує «весна» - температура возхдуха + 35-40 ° С, море тепле і ласкаве, точно парне молоко + 29-30 ° С. У цю пору року тури в Таїланд здивують вас своїм теплом, квітучими рослинами і ясною, безхмарною погодою. Наприкінці травня приходить час мусонів - це означає, що кожен день йду дощі, але вони сильні і нетривалі. Температура повітря + 30-35 ° С, море дуже тепле + 28-29 ° С. Таїланд під час мусону - це екзотичний відпочинок за найвигіднішими цінами.

Найбільш вдалий час для турів в Таїланд - зимовий сезон з листопада по квітень. Погода в цю пору року ясна. Дощі велика рідкість, а небо іноді вкрите світлої брижами хмарок, які лише захистять вас від перегріву. Чисте і тепле море, завдяки чому з'являється можливість здійснювати екскурсії і морські прогулянки, які принесуть вам багато радості.

Якщо вас приваблюють гарячі тури в Таїланд, ви можете відвідати цю країну взимку, в новорічні канікули. Прекрасний пляжний відпочинок, багато тропічних фруктів і квітів, ясне небо, квітуча природа, комфортні температури протягом усього дня, приємні екскурсії без спеки або дощів - такі враження про турах до Таїланду ви привезете додому з листопада по квітень.

 

Таїланд - це конституційна монархія.

Таїланд - це конституційна монархія на чолі з королем. Тайський монарх любимо і поважаємо усім народом, і ви часто можете побачити його портрети на будь-якому тайському курорті. Ця людина отримала в молодості прекрасну освіту і доклав чимало зусиль для збереження незалежності своєї країни, а так само для її економічного розвитку - наприклад, саме він розвивав вирощування в Таїланді каучуку, який приносить в бюджет великі гроші.

Проте закони приймаються в парламенті країни, хоча тайський монарх і є главою збройних сил Таїланду. Відпочинок в Таїланді познайомить вас з досить цікавою системою державного устрою.

 

Населення Таїланду.

Протягом багатьох століть народ Таїланду боровся за свою незалежність і втратив частину своїх південних територій, які відійшли до сучасної Малайзії. І все ж унікальна тайська культура не тільки збереглася, але і розвинулась, і вдало вписалася в сучасний світ.

Таїланд населяють в основному тайці, і велика частина населення живе патріархальної життям в глибині країни і займається сільським господарством. Невелика кількість китайців вносить свій відтінок в місцеву культуру - в Таїланді зустрічаються китайські храми. Ще менша кількість малайців-мусульман проживає на півдні, можна зустріти так само індійців (і індійські магазини), лаосцев, кхмерів. І все-таки Таїланд - це буддійська країна: близько 94% населення сповідує буддизм певного напряму, яке називається теравада. Вважається, що цей різновид буддизму є споконвічно тайської, і все життя в Таїланді будується навколо цієї миролюбної і цікавою філософії.

 

Тайська народне життя.

Інтерес до східної філософії та релігії зрозумілий, адже це мудрість століть, помножена на досвід багатьох поколінь. Тайська народна життя повне співчуття до всіх живих істот - ви побачите і зворушливу турботу про тварин, і спокійне і усміхнене поводження з дітьми, і привітність по відношенню до туристів. Гарячі путівки в Таїланд приведуть вас у буддійські храми і монастирі, особливо гарні пам'ятники буддійської архітектури можна побачити в Бангкоку. Храм Ранкової Зорі, Храм Смарагдового Будди, Великий Королівський Палац є перлинами світової культури. Путівки в Таїланд особливо цікаві для туристів з Росії або України, адже для нас ця культура нова. Можна відзначити, що Таїланд - це віротерпимість країна, в якій ви ніколи не відчуєте себе в недружньої атмосфері, якщо будете дотримуватися найпростіші правила ввічливості.

 

Таїланд - аграрна країна.

Всього в країні живе 80% селян, а решта населення працює у сфері послуг (наприклад, в туризмі) або ж зайнято в промисловості. Оскільки Таїланд - аграрна країна, ви самі помітите, як відрізняються на смак тайські продукти від звичних нам товарів з супермаркету. Тут можна купити справжні фруктові цукерки, свіжі морепродукти, чудові фрукти та овочі. Все це відрізняється екологічною чистотою.

Таїланд експортує свої продукти харчування в багато розвинені країни світу - це рис, соя, фрукти, цукровий очерет і традиційні продукти азіатської кухні, які подобаються багатьом європейцям. Путівки в Таїланд познайомлять вас з приголомшливими тайськими продуктами. З корисних копалин видобувають природний газ, але вам буде цікаво дізнатися, що в Таїланді є свої дорогоцінні камені хорошої якості. Ви зможете придбати чудові ювелірні вироби з цими каменями із золота і срібла за найвигіднішими цінами. Місцеві тканини - шовк і бавовна - яскраві і традиційні і так само відрізняються прекрасним якістю - дуже міцні та довговічні. Меблі з ротанга і рідкісних порід дерева - ще одна гордість Таїланду.

 

Туризм.

Великий приріст економіки дає розвиток туризму. Популярність відомих курортів Таїланду в світі зростає з року в рік, і нові курортні зони успішно розвиваються. Відпочинок в Бангкоку і в Паттаї так само популярний, як відносно молодий Пхукет і Самуї, але є ще нові курортні зони, таки як провінція Крабі або невеликі острови.

Ціни на відпочинок у Таїланді бувають дуже вигідними, до того ж цю країну відрізняє хороший рівень сервісу. Ця країна підійде і сімейним парам з дітьми, і молодятам, і любителям активного відпочинку. Захоплюючі екскурсії в глибину країни, сплав по гірських річках, романтичні подорожі, дайвінг, гольф, відпочинок на відокремлених пляжах в гармонії з природою - будь-яка людина знайде для себе щось підходяще.

При цьому відпочинок в Таїланді стають все більш доступними для жителів Росії і України. Таїланд - це прекрасний варіант екзотичного відпочинку за помірну плату.

 

Віза.

Віза до Таїланду для громадян України оформляється по прильоту на термін перебування до 15 днів. Вартість - 1000 бат. Необхідні документи по прильоту:

1. 1 фотографія 4х6;
2. ОЗП (дійсний не менше 6 місяців з планованої дати в'їзду в країну);
3. Зворотний квиток датою вильоту не більше ніж через 15 днів).

На вимогу пред'явити співробітникам митниці 700 USD або 600 EUR на людину або 1500 USD або 1 400 EUR на сім'ю. Також візу в Таїланд можна відкрити завчасно в консульстві Таїланду в Києві, якщо термін перебування перевищує 15 днів.

 

Митниця.

У Таїланд дозволяється ввозити:
- Алкогольні напої - 1 л;
- Сигарети - 200 шт. (загальна вага тютюнових виробів не більше 250 г);
- 1 фото- або відеокамера, 5 плівок для фотоапарата і 3 касети для 8-мм або 16-мм відеокамери;
- Товари, дорогоцінні камені, вироби із золота і платини, придбані в магазинах безмитної торгівлі.

У країну заборонене ввезення:
- Наркотиків, порно- і еротичних відеоматеріалів. Покарання за продаж і розповсюдження наркотиків - дуже суворе - аж до страти.

Дозволено вивозити з країни:
- Тайську валюту в розмірі 50000 бат на людину;
- Сувеніри (всі сучасні вироби, на які в магазині потрібно попросити сертифікат);
- Іноземні грошові кошти, які були ввезені (сума не повинна перевищувати 10 000 доларів США).

Категорично заборонено вивезення з Таїланду антикварних (старовинних) зображень Будди без спеціального дозволу, дорогоцінного каміння, золотих злитків, платинових прикрас, марок і антикваріату. Якщо ви відвідали Таїланд і вам захотілося привезти додому сувеніри, візьміть з собою чеки з магазинів - вам повернуть податок "Tax Free".

 

Джерело - http://www.coraltravel.ua/

Переглядів: 389 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar