Головна » 2016 » Серпень » 15 » Що робити в Берліні без грошей: відкриваємо приховані секрети міста
14:51
Що робити в Берліні без грошей: відкриваємо приховані секрети міста

Плануєте подорож до столиці Німеччини з обмеженим бюджетом? Наші місцеві експерти розкажуть, чим зайнятися у Берліні без грошей.

Хоча Берлін вважається однією з найдешевших європейських столиць, знайомство з музеями та популярними туристичними місцями може суттєво полегшити ваш гаманець, приспавши пильність репутацією «бідного, але сексуального» міста.

Заощадьте трохи грошей на посиденьки у пабі чи шалені вечірки, скориставшись нашими порадами щодо того, чим зайнятися в Берліні безкоштовно.

 

 

 

Відвідайте безкоштовний концерт

Розташована в самісінькому серці культурного центру Культурфорум, Берлінська філармонія вражає своєю архітектурою.

Зведена за проектом Ганса Шаруна на початку 1960-х років, будівля з просторими залами п’ятикутної форми сьогодні розміщує оркестр, визнаний одним з найкращих у світі. Хоча часом може пощастити придбати стоячий квиток за €7, зазвичай місцеві концерти – недешеве задоволення. Виняток становить перша година дня у вівторок, коли філармонія відчиняє свої двері на 40-50 хвилин, щоб подарувати своїм шанувальникам безкоштовний обідній концерт.

Якщо вам більше до душі джаз, Берлін також має чим вас потішити. Щосереди легендарний джаз-бар B Flat влаштовує джем-сейшен, що збирає місцевих зірок на драйвову музичну вечірку. Зважаючи на популярність закладу, радимо займати столики раніше, оскільки бар зазвичай переповнений любителями якісного звуку.


Відправляйтеся в альтернативний тур

Якщо у вас обмаль часу, тур із гідом може стати найкращим способом познайомитися з усіма обов’язковими для відвідування туристичними місцями. На жаль, це задоволення може коштувати досить дорого, але не в усіх компаніях.

Хоча Альтернативні тури Берліном не поведуть вас на дах Рейхстагу – що можна і так зробити безкоштовно, – вони за короткий час познайомлять вас з духом міста. Від міських городів до настінного живопису і тусовок при світлі дня, кожний тур триває 3 години і починається у різний час протягом дня.

Бронювання не потрібне, а сам тур оплачується виключно чайовими: все, чого просять гіди – це шанобливе ставлення.

 

 

Зустріньте «привидів» у Меморіальному комплексі «Берлінська стіна»

Під час поділу Берліна станції, що перетинали кордон, втратили свою актуальність і стали тупиковими. Однак три лінії продовжували курсувати із Західного до Східного Берліна. Потяги ніколи не зупинялися на цих станціях, через це їх з часом почали називати «станціями-привидами».

Нордбанхоф була однією з таких «станцій-привидів», а зараз в ній розміщена виставка світлин, присвячена пам’яті про покинути станції. Розповідаючи цікаві історії як про підземну, так і наземну охорону кордону і шалені плани втечі, огляд виставки займе близько 30 хвилин.

Наситившись спогляданням підземного контенту, вийдіть на Бернауер Штрассе і рушайте на схід до Меморіалу «Берлінська стіна». Тут на вас чекає безліч інформації і реконструкцій, у тому числі прикордонні стрічки, сторожова вежа і Каплиця примирення, розташована на місці старої церкви, підірваної властями НДР.

 

Відкрийте для себе художні галереї

Розташована у самісінькому серці старого Єврейського кварталу, вулиця Аугустштрассе може лежати не настільки далеко від проторованих туристичних маршрутів, як деякі провулки у Нойкьольні, але вона поправу славиться безліччю галерей. На викладених бруківкою вуличках ви з однаковою вірогідністю можете спостерігати як високотехнологічні вистави, так і виставку картин у стилі Поллока.

Однак якщо ви дійсно бажаєте відвідати одну з великих галерей Берліну, заплануйте візит у їхні ‘Особливі дні‘, коли потравити на виставки таких відомих закладів, як Академія мистецтв, Музей Брьоана та Deutsche Bank KunstHalle можна абсолютно безкоштовно.

 

 

 

Відвідайте колишній генштаб СС і Гестапо

Туристи з дітьми, будьте обережні: відрізок оригінальної стіни поруч з Документальним центром «Топографія терору» є провісником жахів, закарбованих у його постійно діючій безкоштовній виставці.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дізнайтеся про покинуте минуле міста

Ніщо не порівняється з хвилюванням від відкриття забутих місць, давно похованих у минулому. Хоча вхід до деяких з них може бути закритим чи платним, завжди знайдеться місце, щоб подивитися на них зі сторони цілком безкоштовно.

Ставши відомим завдяки фільму Ганна 2011 року, покинутий парк атракціонів Шпрепарк було засновано у далекому 1969 році. Хоча раніше парком і проводилися екскурсії, сьогодні він повністю зачинений для відвідувачів. Однак променад навколо парку дуже приємний і дозволяє вдосталь роздивитися покинути конструкції, наприклад, оглядове колосе.

Також варто відвідати Тойфельсберг – Гору диявола: рукотворний пагорб, що здіймається на 80 м над землею і в якому колись розміщувався нацистський військово-технічний коледж. У 1950-х роках американці вели звідси прослуховування, про що сьогодні нагадують залишки установок з п’ятьма величезними радіолокаторами.

У місті багато цікавих місць, здатних полоскотати вам нерви та сполошити уяву, на щастя цей хлопець досліджує і описує їх для вас.

 

 

Завітайте до палаців Потсдаму і здійсніть прогулянку озерами

Бажаєте втекти з міста на один день? Рушайте до Потсдама – сусіднього з Берліном міста, до якого лише півгодини їзди потягом.

Колишня резиденція прусських королів і німецького кайзера, найвідоміше місце Потсдама – Парк Сан-Сусі – зустріне вас красою палаців посеред розкішної зелені.

Окрім величних будівель, Потсдам відомий як початкова та кінцева точка Маршруту 66 озер – 400-км маршруту, що охоплює усі озера неподалік від Берліна. Проходячи крізь містечка з чудовими краєвидами, густими лісами, порослими травою пагорбами, болотистими місцевостями та пінистими потоками, ця частина маршруту триває близько 6-7 годин.

 

 

 

Потіште свої кулінарні та естетичні смаки у Тайському парку

Хоча блукання продуктовими ринками при обмеженому бюджеті може бути тяжким випробуванням, унікальність Тайського парку доводить, що подорож того варта, незалежно від того, чи є у вас кілька зайвих центів, чи ні.

Ця яскрава подія проходить щонеділі (а інколи і в суботу) протягом літа у Пройсен-парку. Тут ви побачите безліч тайських жінок під яскравими парасолями, що колють горішки, ріжуть гострий перець чи натирають папаю – це дійсно вражаюче видовище.

Оскільки сама подія більше схожа на пікнік, люди приносять ковдри, на яких і відпочивають, вбираючи у себе теплоту післяобідньої атмосфери.

 

 

 

 

Візьміть участь у турнірі з настільного тенісу

Хоча Берлін відомий своїми графіті, магазинами Spätis, які працюють до пізньої ночі, та запашними ковбасками карівурст, у міста є ще один неофіційний символ – стіл для пінг-понгу. Повірте, вони всюди!

Ви знайдете їх на більшості відкритих площ, у парках і на тротуарах, адже містом розкидано щонайменше 1 000 столів.

Представляючи чудову можливість поспілкуватися, зустріти друзів та показати свою вправність у відкритому змаганні, ця розвага настільки популярна, що їй присвячено цілий веб-сайт, на якому можна узгодити час і місце турнірів.

 

 

 

 


Джерело - http://www.momondo.ua/

Переглядів: 423 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar