Головна » 2017 » Липень » 17 » Перша допомога дитині на морі: що беремо з собою в аптечку
09:03
Перша допомога дитині на морі: що беремо з собою в аптечку

Збираючись в поїздку на море з дитиною, потрібно передбачити чимало моментів та ситуацій, які можуть трапитися на відпочинку. І серед необхідних речей у дитячій валізі чи не найголовніше місце має зайняти аптечка.

Багато батьків дивуються: навіщо аптечка, якщо на кожному кроці є аптеки? Проте в незнайомому місці буває нелегко знайти аптечний кіоск, та й самі ліки, як правило, у курортних місцях набагато дорожчі й не завжди можна знайти необхідний препарат чи його аналог. А якщо дитині стало зле в дорозі, на митниці, або посеред міжміської траси?

 

Зрозуміло: пакуємо валізу засобами першої медичної допомоги.

1. Сонцезахисні засоби. Море, пісок та сонце — що може бути кращим для ідеального відпочинку з дитиною? Аби наступний день перебування на курорті не приніс безліч клопоту, сонячних опіків та дитячих сліз, варто подбати про безпечний захист. Якщо дитина перед поїздкою не була на відкритому сонці, у перші дні потрібно використовувати сонцезахисний крем із 40–50 SPF. Через кілька днів після адаптації цей показник можна знизити до 15–20 SPF. Намащувати крем слід перед безпосереднім виходом на пляж та оновлювати кожні дві години.

2. Засоби для лікування опіків. Якщо так сталося, що дитина «спеклася» на сонці, під рукою має бути «Пантенол». За наявності сильного почервоніння шкіри та погіршення стану маляти, варто звернутися до лікаря в найближчий медичний пункт.

3. Антисептики та засоби у разі поранення. В аптечку пакується будь-який антисептик, наприклад, йод чи зеленка, перекис водню, стерильний бинт, вата, звичайний та бактерицидний пластир, лікувальна мазь.

4. Препарати для пероральної регiдратації (під час розладів шлунку, кишкових інфекцій). З цього списку наявних препаратів рекомендується взяти абсорбенти, наприклад, активоване вугілля та «Смекту», будь-який засіб від інфекції, ферментні препарати.

5. Засоби від закачування.

6. Жарознижуючі та обезболюючі. Можна взяти один-два звичних препарати, таких як «Парацетамол», «Но-шпа». Дітям рекомендується збивати температуру вище 38 градусів.

7. Антигістамінні ліки широкої та місцевої дії.

8. Судинозвужувальні краплі в ніс.

9. Розчин адреналіну.

10. Протизапальні препарати, антибіотик широкого спектру дії, який вже використовувався раніше.

Не слід забувати, що в дорозі та під час адаптації у багатьох дітей загострюються хронічні хвороби, тому обов’язково візьміть з собою ліки для зняття симптомів загострення. Також, бажано, перед поїздкою відвідати лікаря.

 

Допоміжні засоби:

  • електронний термометр;
  • вологі та сухі серветки;
  • дитячий крем;
  • піпетка;
  • маленькі ножиці;
  • безпечний репілент від укусів комах.

 

Дитина віком до двох років

Якщо ви подорожуєте з малюком, перелік необхідних речей в аптечці необхідно доповнити. Обов’язково в дорогу береться дитячий крем від попрілостей, груша для клізм у разі закрепу, гель для полегшення прорізування зубів, кропову водичку від коліків. 

Важливо! Усі названі препарати та засоби складають лише необхідний список для надання першої медичної допомоги. За наявності ускладнень та погіршення стану, дитину слід показати найближчому педіатру для встановлення точного діагнозу.

 

Джерело - Coral Travel

Переглядів: 383 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar