Головна » 2015 » Вересень » 5 » П'ять унікальних місць Угорщини, які обов’язково варто побачити (фото).
16:07
П'ять унікальних місць Угорщини, які обов’язково варто побачити (фото).

Угорщина поки не може похвалитися шаленою популярністю на ринку туризму і величезними натовпами приїжджих. Але це і робить її прекрасною. Тим більше, якщо ви одного разу відвідали цей куточок Європи, неодмінно повертаються сюди знову і знову. Українцю країна не здасться чужою і незрозумілою: угорці близькі нам за менталітетом, старше покоління добре розуміє російську мову, в кафе і ресторанах можна зустріти російськомовні меню. Якщо вам пощастить опинитися в Угорщині, не пропустіть п’ять її найяскравіших пам’яток.

 

Будівля Угорського Парламенту

Будівля Угорського Парламенту – візитна картка Будапешта і всієї країни. Гордий палац у неоготичному стилі підноситься над берегами Дунаю, розкинувшись на 13500 м². Візуально Будинок Парламенту дуже нагадує Вестмінстерське абатство в Лондоні: його колони, арки і спрямовані в небо шпилі можна розглядати нескінченно. У певні дні можна потрапити на екскурсію по палацу і насолодитися його пишною внутрішньою обробкою в стилі середньовіччя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рибальський бастіон

Рибальський бастіон – місце, з якого відкривається один з найкращих видів на Парламент, адже він розташований на протилежному березі Дунаю. Але не тільки розкішні види ваблять сюди туристів. Ця захисна фортеця, що символізує 7 племен-засновників Угорщини, являє собою цілий комплекс найдавніших архітектурних шедеврів. Стіни фортеці зібрали всередині себе собор святого Матяша, монумент королю Стефану, знаменитий Лабіринт, Резиденцію Президента і безліч інших визначних пам’яток.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Площа Героїв

Площа Героїв (Hősök tere) – унікальне місце, присвячене тисячолітнього ювілею Угорщини, – знаходиться в міському парку Будапешта Варошлігет. Над площею височіє колона архангела Гавриїла, який, за легендою, з’явився у сні святому Іштвану і закликав його звернути угорців у християнство. На напівкруглих колонадах розмістилися всі герої Угорщини від дня її заснування і до теперішнього моменту. Тут суворо споглядає на глядача бронзовий Людовик I Великий, Імре Текелі, Ференц II Ракоці та ще 11 культових історичних постатей. У вечірній і нічний час площа красиво підсвічується.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Озеро Балатон

Озеро Балатон, ще називають “море серед Європи” за масштабні розміри і красиву навколишню природу. Найбільше озеро Центральної Європи стало серцем курортної Угорщини та її найбільшою (594 км²) гордістю. У літні місяці тутешнє життя кипить так, як ніде в країні. Відпочиваючі катаються на вітрильниках і розслабляються в термальних джерелах, насолоджуються цілющими грязьовими ваннами і дегустують в місцевих ресторанчиках свіжоспійману рибу. Любителі всього незвичайного повинні неодмінно побувати на півострові Тихань і загадати бажання, стоячи біля краю крутої скелі. За словами ченців місцевого абатства, загадане тут завжди збувається.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Термальне озеро Хевіз

 

Термальне озеро Хевіз таїть в собі безліч загадок. Цілий рік в маленьке містечко на його берегах стікаються туристи з усього світу, щоб своїми очима побачити це диво природи. Температура води в озері ніколи не опускається нижче позначки +26 ° С, і цілющі ванни можна приймати навіть у холодні зимові місяці. Сама вода має унікальний мінеральний склад, який повністю виключає появу хвороботворних бактерій. Озеро настільки чисте, що воду з нього п’ють без будь-якої фільтрації або очищення. До того ж, Хевіз очищає сам себе: кожні 28 годин вода повністю оновлюється. Атмосфера розслаблення і спокою, завжди тепла вода, заповідний ліс і ніжні латаття, погойдуються на хвилях, – ось він, рай на землі по-угорськи.

Переглядів: 560 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 litovit • 22:24, 05.09.2015
На Хевізі був три роки тому. Дуже сподобалось. Доречі, в черзі на вході як стояли, то зустріли сім'ю з Києва. Сам я зі Львова. На Хевіз їхали біля озера Балатон, дуже велике. Як по автобану на Будапешт їхати, то озеро довго видно.
avatar