Головна » 2021 » Квітень » 2 » Острів Саона - душа і серце Домінікани, діамант Карибського басейну [Відео]
10:00
Острів Саона - душа і серце Домінікани, діамант Карибського басейну [Відео]

Острів Саона є найпопулярнішим туристичним напрямом всередині Домінікани. Саме сюди щодня відправляються на відпочинок тисячі туристів. А оператори і приватні гіди пропонують сотні екскурсійних програм.

Тут вода переливається всіма відтінками блакиті! Пальми ваблять відпочити в їх тіні, а ноги просто потопають в м'якому білому піску.

Багато гідів називають Саону нежилим островом. Тим часом, насправді тут розташована рибальське село Мано-Хуан.

Аналогічним чином будови розташовані і на пляжі Катуано (перший, який бачать туристи). Однак це не централізоване поселення, а місце служби представників військово-морського флоту.

Будівництво на території острова заборонено, тому готелів all inc тут не зустріти.

При цьому на невеликій території острова зосереджена величезна кількість ендемічних видів рослин. У Національному парку Котубанама, до складу якого входить і Саона, виростає 539 видів місцевої флори. І, що примітно, вони не зустрічаються більше в жодній точці земної кулі! А ще на острові мешкає рідкісний вид зелених папуг, який знаходиться на межі зникнення. Тут мешкає 112 видів птахів, в тому числі 8 - ендемічних.

До слова, на острові щільна рослинність - мангрові гаї, практично непрохідні ділянки джунглів, болотиста місцевість. Перше за все тут росте величезна кількість кокосових пальм, банани, папайя. Крім того, зустрічається червоне дерево і кедр. Цікаво, що біля острова мешкає приблизно 120 видів риб, 10 різновидів коралів, 124 види молюсків.

У прибережних зонах можна побачити ламантинів, дельфінів, летючу рибу, скатів. А, наприклад, мілини з морськими зірками навіть стали візитною карткою острова.

Переглядів: 313 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar