Головна » 2015 » Жовтень » 21 » Острів Бора Бора - перлина Тихого океану
11:00
Острів Бора Бора - перлина Тихого океану

Природа наділила острів Бора-Бора кришталево чистою водою та створила близько основного острова безліч маленьких супутників, що називаються - моту. Ідеальної краси лагуна, що розкинулася в самому центрі розсипи невеликих затишних моту, заслужено вважається перлиною і прикрасою Тихого океану!

Бора-Бора є гірським масивом, увінчаним трьома вершинами, з вищою точкою в 727 метрів. Це самий уподобаний туристами острів Французької Полінезії, тому кількість розкішних готелів тут більше, ніж на інших островах разом узятих! Посеред острова, над пальмовими гаями і блакитними водами океану розташувалися два однакових піку - Пахія і Отеману (як раз-таки і є найвищою точкою Бора-Бора). Трійка найвищих точок острова - Отеману, Пахія і Марихуана - це частини сильно вивітрених країв кратера погаслого вулкана. Центральний острів Бора-Бора складається з базальтової лави, а моту - з решток коралів і нашарувань піску.

Знайти цей шикарний острів можна в 240 кілометрах на північний захід від Таїті. На одному з моту розташувався аеропорт, на інших безліч готелів. На Бора-Бора знаходяться найшикарніші і найдорожчі готелі у всій Французькій Полінезії, це улюблене місце відпочинку багатьох світових знаменитостей.

Головною визначною пам'яткою острова Бора-Бора можна назвати лагуну, з багатющим підводним світом, де можна пуститися в захопливу підводну подорож з трубкою і маскою, або навіть з аквалангом. Тут можна зустріти барракуду і навіть акул, яких дозволено навіть погодувати, але тільки під суворим наглядом інструктора.

Дістатися на Бора Бора легко на літаку або на спеціальному швидкісному катамарані.

На багатьох "моту" острова органічно розташовані бунгало, побудовані прямо на воді зі спеціальними палями.

Ще одним популярним розвагою для нирців є "дорога скатів" - це ділянка лагуни, де мешкає безліч різних видів скатів.

Також можна зробити подорож по самому острову на квадроциклах і баггі. Тут безліч пам'яток, які напевно вразять Вас. Але найкраще їх можна досліджувати під час розміреним пішої екскурсії. Відправитися в таку прогулянку краще всього з Вайтапе, попередньо обравши провідника. Вам покажуть руїни більш ніж 40 Марае (церемоніальних майданчиків), велика частина яких знаходиться поблизу поселення Фаануі. Похід на вершину Пахіі, звідки згідно з легендою спуститься на веселці бог війни, проходитиме серед фруктових садів, і просто диких лісів і заростей. З вершини відкриється чудовий вид на атол. Трохи нижче вершин обох гір можна відвідати гроти, де "гніздяться" колонії фрегатів.

Найкращі пляжі (як і більшість готелів) розкинулися в двох величезних бухтах між Pointe Paoaoa і Pointe Matira, в південно-західній частині острова. Тут же обов'язково варто відвідати знаменитий ресторан Bloody Mary, де люблять бувати знаменитості, імена яких вибиті на дошці біля входу.

Острів Бора Бора - ідеальне місце для спокійного розміреного відпочинку. Готелі знаходяться прямо біля пляжів, з білим піском і шикарними басейнами. Фаре створять для вас атмосферу повної відокремленості, а тихий плескіт хвиль його тільки посилить. Раджу Вам уявити, як прекрасно ввечері милуватися заходом, сидячи на терасі бунгало, і вам вже не захочеться ні в яке інше місце.

Вигляд острова з космосу просто вражає.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело - http://lifeglobe.net/

Переглядів: 313 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar