Головна » 2020 » Серпень » 25 » Національний парк Бутрінті. Албанія. [Відео]
09:21
Національний парк Бутрінті. Албанія. [Відео]

Національний парк Бутрінті - національний парк на півдні Албанії, розташований у 18 км на південь від міста Саранда в області Вльора.

Парк охоплює 9424 га з пагорбами, озерами з прісною водою, водно-болотні угіддями, солоними маршами, полями, плавнями та островами. Значення парку для збереження знаходить своє відображення у великій кількості видів: більш ніж 1200 різних тварин та рослин. Її територія включаює лагуну і озеро Бутрінті, природного каналу Віварі, островів Ксаміл, та археологічний музей-заповідник Бутрінті.

Бутрінті стратегічно розташований у східній частині протоки Корфу (Керкіра) на крайньому півдні країни, на півострові, оточеном озером Бутрінті і каналом Віварі. Канал з'єднує озеро з Іонічним морем через вузьку смугу піску. Розташований в безпосередній близькості від моря, парк відчуває слабкий середземноморський клімат. Це означає, що зима м'яка, а літо гаряче і сухе.

Археологічна спадщина Бутрінті — одна з найважливіших археологічних пам'яток в Албанії, що містить різні артефакти і споруди, що датуються починаючи з залізної доби аж до Середньовіччя. Численні пам'ятники, що дійшли до нас, включають міські стіни, пізньо-античний баптистерій, велика базиліка, римський театр і два замки.

Стародавнє місто розташоване в природному рідколіссі з складною екосистемою, який залежить від близьких озер і каналу. Тим не менш, саме це поєднання культурних пам'яток і природного середовища робить Бутрінті таким унікальним місцем.

Міжнародний союз охорони природи (IUCN) зареєстрував парк як II категорію. У 1992 році Бутрінті приєднався до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Лагуна була визнана водно-болотні угіддями міжнародного значення за Рамсарською конвенцією. Тим не менш, озеро Бутрінті є важливою орнітологічною і важливою флористичною територією, тому що воно багате на значні види птахів і рослин міжнародне значення.

Озеро Бутрінт є найбільшим озером, а його водний режим характерний для прибережної лагуни. Воно має довжину 7.1 км і ширину 3,3 км, з площею поверхні 16,3 км². Маючи мезотрофні води з ефтрофічними тенденціями, лімнологія озера ділиться на два окремі шари. Канал Віварі з'єднує озеро з Іонічним морем. Озеро Буфі лежить на 2 м над Адріатикою на південному сході озера Бутринті, з загальною площею поверхні 83 га. Його надлишкові води потім скидаються в південне озеро Бутрінті через колишній канал.

Переглядів: 535 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 tudasydatravel • 01:59, 29.09.2020
Посещал Бутринт! В рамках путешествия в Саранду, написал даже статью про эту достопримечательность  https://tudasyda.com/saranda-guide/  Посмотрите, думаю вам понравится!
avatar