Головна » 2017 » Липень » 14 » На море з дитиною: про користь купання в морській воді
08:54
На море з дитиною: про користь купання в морській воді

Складно заперечити твердженню, що море, сонце та свіже повітря — найкращі супутники дитинства. Тож не дивно, що більшість батьків із настанням теплої пори року намагаються повезти дитину на море. Існує навіть окремий вид терапії — теласотерапія, що означає «лікування морем».

Проте не всі дорослі можуть з упевненістю відповісти, чим саме корисне для дитячого здоров’я купання в морській воді. Більше того, особливо турботливі дорослі побоюються перехолодження дітлахів і тривалого їх перебування у воді. Пропонуємо розібратися в цьому питанні.

 

Загартовування

На якому б курорті ви не відпочивали, температура води в морі завжди буде нижчою за температуру тіла. Тому перша користь купання — загартовування. Оптимальною температурою води для дітей віком 2–3 роки буде показник +24 °С, для старшого віку підійде +22 °С. Час перебування у воді потрібно збільшувати поступово, починаючи з декількох хвилин, доходячи до 10–12 хвилин.

 

Профілактика застуд

Морське повітря має цілющі властивості: насичене фітонцидами водоростей, позбавлене пилу та бруду, озоноване та багате аероінами. Таке повітря сприяє очищенню верхніх дихальних шляхів. Морська вода, яка неминуче потрапляє дітлахам у ніс та рот під час купання, є профілактичним заходом від застуд.

 

Поліпшення обміну речовин

Фізична активність та посилена тепловіддача в прохолодній морській воді пришвидшують метаболізм. Регулярні ігри в морі налагоджують роботу внутрішніх органів, сприяючи здоровому обміну речовин.

 

Зміцнення нервової системи

Чи знайоме вам відчуття спокою та розслаблення на морі? Це пов’язано не лише із заспокійливою дією плескоту води чи легкого погойдування хвиль, але й із насиченістю морської води солями брому та йодом. Бром знижує роздратованість та знімає втому, а йод сприяє правильній роботі щитовидної залози, що знімаю відчуття тривоги.

Порада: якщо у дитини немає подразнення шкіри чи алергії, не поспішайте змивати соляну плівку, яка утворюється після купання в морі. Вона подовжує ефект дії корисних мінералів, позитивно діючи на нервові закінчення.

 

Лікування водою

Вченими доведено, що хімічний склад морської води наближений до складу крові та міжкліткової рідини людського організму. Купання в морі корисне для налагодження роботи всіх систем, а також як метод лікування та профілактики низки захворювань. Солона вода потрапляє в шкіру, насичуючи клітини іонами хлору, магнію, калію, натрію, йоду та брому.

Користь купання в морській воді — не єдиний плюс відпочинку на узбережжі моря. Свіже повітря, сонячні ванни, теплий пісок, масаж ніг, спокій та розваги, безперечно, поліпшують загальний стан здоров’я, покращують фізичний розвиток та розумову діяльність, розслаблюють нервову систему. Байдуже, яке узбережжя ви оберете для відпочинку. Головне, аби час пройшов корисно та приємно.

 

Джерело - Coral Travel

Переглядів: 460 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar