Головна » 2017 » Лютий » 20 » Морські цигани: райське життя Баджо
12:05
Морські цигани: райське життя Баджо

У Малайзії, Індонезії та на Філіппінах проживає незвична етнічна група - баджо, яка являє собою кілька взаємопов'язаних груп корінних народів і племен з довколишніх районів.

Традиційно, вони живуть на невеликих саморобних човнах "Лепа-Лепа", ведуть кочовий спосіб життя і ступають на сушу тільки для того, щоб полагодити свої човни, поторгувати рибою, або поховати померлих родичів.

За особливий стиль життя баджо прозвали "морськими циганами". Кочові мореплавці живуть на морі без питної води та електрики, харчуються тим, що зловлять у морі.

"Морські цигани" воліють жити далеко від цивілізації. Хтось постійно живе в човнах на морі, хтось - в невеликих плавучих селах, побудованих на коралових рифах.

Баджо не вміють ні читати, ні писати. Вони не знають скільки їм років, хоча приблизно знають про поняття віку. Просто для них час не має великого значення, а важливий тільки теперішній момент.

Діти молодшого віку постійно на човнах, вони вчаться пірнати або плавати, у той час як ті, хто досяг віку приблизно 8 років вже зайняті риболовлею.

Дивлячись на те, як живуть баджо, їм навіть трохи заздриш. Хочеться хоч ненадовго потрапити в їх маленький рай, відчути умиротворення і спокій, повчитися у них радіти дрібницям і цінувати теперішнє.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело - Tochka.net

Переглядів: 368 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar