Головна » 2016 » Січень » 25 » Маямі - найчистіше місто Америки (журнал Forbes)
17:16
Маямі - найчистіше місто Америки (журнал Forbes)

Маямі займає території між тропічними болотами району Еверглейдс на заході і Атлантичним океаном на сході. Місто стоїть на річці Маямі в південно-східній частині однойменного півострова в окрузі Майамі-Дейд (Miami-Dade). Маямі з населеними пунктами навколо себе утворює міську агломерацію, оцінювану в 2008 році в 5,4 мільйона жителів. Це 7-я за чисельністю міська агломерація (metropolitan area) в США. Саме місто Маямі без околиць не таке велике. За даними на 2000 рік в самому місті проживало 362000 чоловік. На 2009 рік чисельність населення приблизно 433 тисяч жителів.

З моменту заснування в 1896 Маямі стрімко зростав і зараз це один з найвідоміших у світі центрів, де люди можуть працювати, жити і відпочивати, насолоджуючись високою якістю життя. Маямі відомий як "Чарівний місто" (Magic City). Місто отримало загальну популярність, і зараз, Маямі - це фінансовий, торговий, культурний і розважальний центр світового масштабу.

У місті розташовано безліч штаб-квартир транснаціональних компаній, телевізійних студій, міжнародних банків. Маямі є визнаним центром круїзної індустрії, а порт міста приймає найбільшу кількість круїзних лайнерів у світі. З початком 2001 року в місті спостерігався будівельний бум, більше 50 хмарочосів висотою понад 120 метрів будуються або вже побудовані. Невипадково, що Маямі вважається третім містом в США по красі і значності своїх багатоповерхових будівель після Нью-Йорка і Чикаго. Всього ж в Маямі 112 будинків вище 90 метрів, найвищою з яких є башта "Готелю Чотирьох сезонів" (Four Seasons Hotel and Tower) висота якого 240 метрів.

Відмінна риса міста в різноманітності етнічних груп і культур, що формували неповторний вигляд Маямі. Місто привертає величезну кількість народжених за кордоном людей. Саме тому Маямі часто характеризують як "Ворота Латинської Америки". За даними 2009 року 68,5% населення в місті латиноамериканці, 17,7% афроамериканці і всього 12,3 відсотка населення - "білі" американці. Особливо багато в Маямі вихідців з Куби (52% від загальної кількості жителів латиноамериканського походження). Далі слід Нікарагуа (8,6%), Гондурас (5,1%), Пуерто-Ріко (4.3%), Домініканська республіка (2,7%), Колумбія (2,4%), Мексика (1,5%) . Важливий момент - майже 60% жителів Маямі народилися за межами США. Також варто відзначити факт, що Маямі є одним з найбільш "старих" міст, середній вік жителя - 37,7 років. Це пояснюється тим, що з початку 20-го століття Маямі вважається справжньою Меккою для пенсіонерів, які з виходом на пенсію перебираються сюди на ПМП.

Незважаючи на економічну диверсифікацію, перше, що спадає на думку при згадці міста, це туризм і відпочинок. Маямі "Cаме чисте місто Америки" згідно журналу Forbes. Таке визнання стало можливим завдяки озелененню міста, прибраним вулицях, чистому повітрю і якісній воді. Всесвітньо відомі пляжі, фестивалі та конференції залучають у місто більше 12 мільйонів туристів щорічно, витрати яких оцінюються приблизно в 17 мільярдів доларів.

Маямі по-справжньому тропічний місто з відповідним кліматом. Літо жарке і вологе. З травня по жовтень випадають рясні опади. Маямі один з трьох міст в Сполучених Штатах поряд з Нью-Йорком і Новим Орлеаном, найбільш схильних до впливу ураганів. Головним чином цей факт обумовлений розташуванням міста в низовинних прибережних рівнинах поруч з океаном. Зазвичай урагани можливі з початку червня по кінець листопада, хоча можуть статися і в інші дні. Зима в Маямі тепла і суха. Мінімальна зафіксована температура в Маямі мінус 1 градус. Сніг у Маямі ніколи не випадав.

 

Джерело - http://www.americancities.ru/

Переглядів: 358 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar