Головна » 2016 » Жовтень » 20 » Лондон - серце Королівства Великобританії (Англійський дух)
16:34
Лондон - серце Королівства Великобританії (Англійський дух)

Лондон - одне з найдавніших міст Європи, його історія налічує вже більше 2 тисяч років. Колись він був столицею найбільшої і сильної імперії світу, побачивши і переживши багато чого. А сьогодні Лондон - це культурний, економічний і політичний центр Королівства Великобританії, її серце. Тут ревно зберігають і шанують традиції, що сягають своїм корінням у сиву давнину, наприклад, знамениті чайні посиденьки «файв о` клок ». До речі, ця цікава англійська традиція не має аналогів у світі. 

Лондон уособлює Англію, на його території розташовані всесвітньо відомі пам'ятки: Тауерський міст, Вестмінстерське Абатство, Біг-Бен, Собор Святого Павла, фортеця Тауер, а поруч з містом знаходиться Віндзорський замок з королівськими апартаментами і стародавніми кріпосними будовами. Ці історичні місця висвітлені багатовіковими англійськими традиціями, в яких відчувається непередаваний англійський дух лицарства і патріотизму. 

Своє знайомство зі столицею краще почати з Вестмінстерського Абатства . Протягом багатьох століть Абатство мало особливе сакральне значення в житті королівської Англії. Тут коронували монархів і, тут же правителі королівства знаходили вічне упокоєння. Будівництво церкви тривало кілька століть силами кращих англійських зодчих в готичному стилі. Його територія справжній Клондайк для допитливого людини, що цікавиться традиційними пам'ятками стародавніх міст Європи. Вестмінстерське Абатство називають пантеоном слави Англії. Крім осіб королівської крові, тут поховані знамениті громадяни Англії. У церкві спочиває Ісаак Ньютон, Чарльз Дарвін, Вільям Шекспір, Чарльз Діккенс і багато інших літераторів, актори, державні діячі. 

Абатство відкрито для відвідувачів щодня, крім неділі, коли тут проводяться традиційні служіння - меси. Також у стінах церкви зберігаються унікальні документи та перші стародавні фоліанти, що розповідають історію королівства. 

У самому центрі Лондона розташований ще один яскравий діамант в англійській короні - Лондонський Тауер . Ця потужна середньовічна фортеця була надійним захистом і притулком англійських королів. Назви її веж нагадують про непросте минуле фортеці: Кривава, Дзвінична, Соляна, Колодязна. 

Лондонський Тауер служив також в'язницею для супротивників англійської корони. Тут в похмурих, сирих підвалах збереглися знаряддя тортур: сокири, ножі, кліщі, гачки, колодки. Багато склали свої голови в цих темних застінках, вмираючи в муках і стражданнях, тому особливо вразливим цю екскурсію відвідувати не рекомендується. Стіни Тауера, не раз наражаючись перебудов і реставраціям, і зараз справляють велике враження на екскурсантів.  

На західному березі Лондона, на високому насипу, підносяться стіни ще однієї неприступною англійської фортеці Віндзор. У минулому це був стратегічно важливий об'єкт, який контролював торгові шляхи вглиб країни по річці Темза. А нині замок перетворився на заміський палац англійської корони, ставши справжнім символом влади в країні. Тут проходять зустрічі глав держав, найважливіші міжнародні саміти і переговори. 

Звичайно, це далеко не всі пам'ятки Лондона, але тут представлені головні, які через сотні років зберегли неповторний англійський дух лицарства і великих перемог.

 

Джерело - IGOtoWorld.com

Переглядів: 338 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar