Головна » 2015 » Листопад » 10 » Куди поїхати відпочити взимку?
12:26
Куди поїхати відпочити взимку?

Думаю, вам знайома ситуація, коли у зв’язку з різними обставинами, які від нас не залежать, омріяну відпустку отримати тоді, коли б хотілось не вдається. І замість того щоб, як більшість «білих» людей поїхати на відпочинок влітку і не жаритись в офісі, відпустку приходиться брати або взимку, або взагалі відмовитись від неї. Для багатьох підприємців також буває важко відірватись від діла і тому приходиться їхати десь-кудись, щоб розвіятись хіба що в лютому, коли в багатьох сферах бізнесу спостерігається спад активності. Комусь такий стан речей здається великою халепою і викликає повне розчарування, та я ось вирішив підкинути вам кілька ідей для роздумів. Правда, те що опишу буде стосуватись скоріше того, куди поїхати відпочити взимку так, щоб було як влітку фанати лижного (зимового) відпочинку, думаю, і так не в обіді.

І так, де б нам відпочити в сонячних країнах якщо відпустка наша припала з листопада по лютий?

 

Єгипет.

Думаю, про цю країну багато розповідати не потрібно, мало хто сьогодні не знає де це і що це. Скажу лише, що з листопада по лютий просто в рази комфортніше відвідувати Люксор, який таки варто відвідати, і не прийдеться жаритись під 40 градусною жарою, коли прямо-таки плавляться мізки і ти тільки те і думаєш, де б в тіньку посидіти а не споглядати величні споруди багатотисячолітньої давнини (тільки нічого не купуйте з сувенірів, які начебто з натурального каміння або з срібла! Єгиптяни — народ, який привик до натовпу довірливих туристів. Повірте: більшість таких сувенірів — гіпс і метал незрозумілих сплавів, але аж ніяк не срібло).  Листопад погодою взагалі порадує — в Шармі і Хургаді в цей час всередньому 26 С що повітря, що води. А от в зимові місяці температура води опускається до 22 С всередньому і повітря 25-22 С, —  для багатьох і цього достатньо. Ще зауважу, що варто вибрати Шарм эль Шейх — там менш вітряно порівняно з Хургадою. Ціни в зимові місяці нижчі, крім хіба що нового року. Лютий вважається самим холодним місяцем і не дуже придатним для купання в морі, тому не можу рекомендувати Єгипет в лютому, як країну для пляжного відпочинку, а хіба як туристичний напрям для самостійної подорожі і знайомства з колоритом країни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Об’єднані Арабські Емірати.

Погода в ОАЕ схожа з Єгиптом в ці місяці:  листопад тепліший (30-28С), з грудня по лютий вдень 25 С всередньому, холодніше вечорами і вночі в районі 15 С. Вода в морі охолоне до 20-22 С і це звичайно не ахті тепло, але не холодніше ніж у нас в червні на чорному морі. ОАЕ, звичайно, — це не тільки пляжний відпочинок: тут і шопінг, і розваг знайдеться багато. Особливо цікаво в Дубаї. Цінник подорожі в цю країну буде вище ніж в Єгипет, крім того українцям потрібна віза (звичайно туркомпанії допоможуть з нею.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ГОА

Гоа — найменший штат Індії й колишня португальська колонія. Сюди варто їхати заради особливого Індійського колориту, різноманітних фруктів, природи, спробувати індійську кухню, покупатись в водах Індійського океану. Тут перед вами постануть не кілька штучно висаджених пальм, як то в Туречинні чи Єгипті, а цілі зарослі диких пальм. Можна просто прогулюючись знайти чи зірвати кокос і самотужки спробувати «відкупорити» його, — це стане ще одним цікавим відкриттям. Відпочинок тут може бути бюджетнішим за Єгипет. Коли в розмові лунає «ГОА» більшість думає, що це десь дуже далеко і дорого, та правда така, що відносно дорогий лише переліт, але якщо планувати все наперед і бронювати квитки завчасно то і тут зекономимо, а так тут все дуже дешево (дешевше ніж в нас, і це на курорті!), не дарма росіяни взяли собі за моду (особливо, так розумію, москвичі, або це їх так багато попадається правда є місця і без них) приїздити в ГОА на всю зиму. Зараз, коли пишу цю статтю (жовтень) тур в ГОА можна купити за 500 американських гривників за 8-9 днів з перельотом,  але згодом ціни зростуть до 1000 з чоловіка. Доречі, відпочинок на ГОА може бути дуже різноманітним, — як тусовочним для молоді (тоді варто вибрати північний ГОА), так і більш релаксуючий, або сімейний (тоді підійде більше південь ГОА). З листопада по лютий тут дуже тепло — в районі 30-34 С, вода 27-28С. Українцям потрібна віза (отримати її не важко — є посольство в Києві, крім того з цієї осені має розпочати дію спрощена система отримання віз для Українців через онлайн).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шрі-Ланка.

Сюди їхати з листопада по лютий досить комфортно — країна зустріне теплом 29-33С всередньму в ці місяці, температура Індійського океану теж порадує. Шрі-Ланка, як на мене, — це дуже мальовниче місце, тут і океан, і чудові пляжі (можна відшукати прямо-таки «БАУНТІ» зразки, чого не знайдеш в ГОА), і джунглі, і плантації чаю, тут не  людно, можна зустріти варана, який кудись собі прямує, не зважаючи на вас, або погодувати мавп-попрошайок. Також тут можна зайнятись дайвінгом, рибалкою, серфінгом, віндсерфінгом (це ж вам не море — можна знайти побережжя з хорошою хвилею) або відправитись у гористу частину острова задля трекінгу. Якщо ви вже не раз бували в Єгипті, Турції, ОАЕ і відвідали пів Європи та ще не побували в жодній країні Азії, то можливо знайомство варто розпочати з цієї країни, тим більше, що візовий режим для українців спрощений . Віза по прибутті ставиться на строк 30 днів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Таїланд.

Країна з розвинутою туристичною інфраструктурою і дуже мальвнича країна, з невисокими цінами на проживання та харчування. В країні присутні аж 3 кліматичні зони, тому погода по країні дуже різниться, але з грудня по лютий  сезон якщо не ідеальний, то дуже хороший (30С повітря, 28С вода), а ось в листопаді можуть ще іти дощі. Таїланд — країна в якій знайдеться місце для кожного: хочеш азіатського колориту та шопінгу — проведи кілька днів в Бангкоці; хочеш гульнути на повну і не дорого? но інгліш? — теж не проблема, якщо відправишся в Паттаю; а якщо все те саме, тільки є трошки більше грошенят і ще райскі острови хочеться між гулянками побачити — тоді на Пхукет; цікавить райський тихий відпочинок, де жодних  «тагілоїдів» і лише шум прибоя і пальми над головою, а під ногами білосніжний пісочок? — відправляємся на один з тихих островів: більш людні, але з кучою «тихих пляжів» — ко Самуі і ко Чанг , та я б рекомендував взагалі малолюдні ко Мак та ко Куд. Паттаю як місце пляжного відпочинку взагалі категорично не рекомендую, з власного досвіду (крім того знаю людей, які відвідали Тайланд як пакетні туристи і бачили лише Паттаю, і тепер заявляють що в Таїланді «погане море»)  Ще одним плюсом є віза по прибутті в Таїланд для українців.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Індонезія та Малайзія. 

Ці країни по бюджету поїздки чи то тура будуть десь приблизно рівні, або й дорожчі, як Таїланд, колорит той же, але туристична інфраструктура нижче розвинена. Країни, звичайно, цікаві і взимку сюди варто їхати, але для першого знайомства з колоритом регіона краще підійде Таїланд.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сейшели та Мальдіви. 

Що тут скажеш? Райські острова — вони і в Африці райські острова. Візи не потрібні. Бюджет подорожі найбільший з усіх перелічених країн. Погода хороша в зимові місяці, без дощів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело - http://www.travelmaster.com.ua/

Переглядів: 334 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar