Головна » 2018 » Квітень » 3 » Куди поїхати навесні: 5 варіантів відпочинку в Україні
15:02
Куди поїхати навесні: 5 варіантів відпочинку в Україні

Напевно ти вже не раз замислювалася, куди поїхати відпочивати навесні, яка вже на порозі. Пропонуємо тобі 5 варіантів відпочинку в Україні, а ти вирішуй, куди ж поїхати в першу чергу: у Клевань, найромантичніше місце нашої країни, або до мальовничого Дністровського каньйону.

 

Яремче, Івано-Франківська область

В Яремче туристів зацікавить безліч варіантів активного дозвілля - походи в гори та ліс, різноманітні екскурсійні програми, рафтинг, катання на конях, гірських велосипедах, квадроциклах. Люди похилого віку мають можливість поправити здоров'я в санаторіях. Чисте повітря, запах квітів і лісових трав, прекрасний краєвид, вируюча річка - все це залишить незабутні спогади про відпочинок в Яремче.

 

Дністровський каньйон, на кордоні Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей

Це найбільший в Україні каньйон. Він знаменитий своїми верхніми видами, коли річка Дністер петляє не гірше знаменитої річки Колорадо в США. За величну красу та унікальні пейзажі його називають одним із семи чудес України. Крім того, на вершині каньйону знаходиться знаменитий Заліщицький півострів, який входить до регіонального ландшафтного парку "Дністровський каньйон". Зверху відкривається просто нереальна панорама на вигини Дністра.

 

Парк Олександрія, Біла Церква, Київська область

Дендрологічний парк "Олександрія" вважається одним з кращих в Європі. Парк займає понад 200 га, має 25 водойм, налічує 2500 видів рослин. Основу планування становить Велика галявина, від якої на 20 км розбігається мережа алей, прикрашених парковою архітектурою і скульптурою: "Романтичні руїни", "Китайський місток", джерело "Лев" і ін. Колонада "Ехо" володіє унікальною акустикою: слово, сказане пошепки в одному кінці колонади, чутно в протилежному. Провести тут вікенд - блаженство.

 

Парк "Бузький Гард", Миколаївська область

"Бузький Гард" - це парк національного значення. На території парку знаходиться річкова долина Південного Бугу і долини його приток. Гард розкинувся на 70 кілометрів і став переможцем на всеукраїнській акції під назвою "Сім чудес України". Тут було знайдено 98 унікальних археологічних пам'яток, що охоплюють період часу від палеоліту до слов'янського етносу. В районі Українського щита, Південний Буг тече по крутих скельних берегів, в каньйоні протікає річка, шумлять 12 великих водоспадів. Багата флора налічує понад 800 видів рослин. Приблизно 100 з них вже занесені в Червону книгу, як і 50 видів тварин, які водяться в даній місцевості.

 

Клевань, Рівненська область

Тунель кохання знаходиться між селищами Оржів і Клевань на Рівненщині. Представляє собою ботанічний феномен - зелений тунель в лісовому масиві довжиною близько 4 км. Тунель - місце паломництва туристів і пар закоханих. Існує туристична легенда, що якщо закохана пара, яка пройде через тунель, загадає бажання, то це бажання здійсниться. Деякі молодята садять тут квіти, які символізують їх почуття. Так що за романтикою їдь в Клевань.

Джерело - Tochka.net

Переглядів: 416 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar