Головна » 2017 » Лютий » 22 » Країни, в яких практикують канібалізм
13:06
Країни, в яких практикують канібалізм

Збираючись у подорож в екзотичну країну, ми часто звертаємося до путівника, щоб дізнатися про всі можливі небезпеки, які можуть нас підстерігати.

Нас попереджають про можливість захворіти на малярію, або про випадки дрібної крадіжки. Але дуже рідко говорять про таку небезпеку, як канібалізм.

Щоб уникнути неприємностей, дізнайся, де все ще існує така жахлива традиція, як поїдання людей і чим це викликано.

 

Папуа-Нова Гвінея

Уздовж річки Ndeiram Kabur проживає Плем’я, яке зветься Короваї і є одним з останніх у світі, яке живиться людьми. Траплялося, представники племені забивали випадкових туристів. У 1961 році Майкл Рокфеллер (син тодішнього губернатора Нью-Йорка Нельсона Рокфеллера) пропав під час збору артефактів про плем'я. Його тіло так і не було знайдено.

 

До речі, знахарі Коровай вважали, що теплі людські мізки - це справжній делікатес. У племені вважають, що коли хтось помирає без видимої причини (хвороби, або старості), то це витівки чорної магії. Саме тому, щоб убезпечити інших членів племені від біди, вони з'їдали людину.

 

Індія

На півночі Індії існує індуїстська секта Агхорі, яку часто звинувачують у канібалізмі. Але живих людей вони не їдять, а харчуються останками померлої людини.

У 2005 році індійські телевізійники навіть провели розслідування, в результаті якого з'ясували, що агхорі їдять трупи, які розкладаються з Гангу (місцева традиція) і крадуть органи з крематоріїв. Агхорі вважають, що така їжа запобігає старінню організму.

До речі, представники секти роблять ювелірні прикраси з людської кістки і черепів, які користуються великим попитом серед туристів.

 

Фіджі

Раніше Фіджі був відомий під назвою «Острів Канібалів». І не спроста, адже навіть у наш час серед місцевих жителів знаходяться ті, хто їсть чоловічину. Правда, тільки ворожих племен, такий у них ритуал помсти.

Найцікавіше, що фіджійські людожери при поїданні чоловічини дотримуються правил етикету - вони накривають стіл і їдять столовими приборами. Речі, що залишилися від жертв, вони залишають у своїй колекції трофеїв. Приклади таких колекцій можна зустріти в музеї археології та антропології Пенсільванського університету.

 

Бразилія

До 1960 року в Бразилії існувало плем'я Вари, яке поїдало благочестивих і релігійних мерців. У другій половині 20-го століття державні місіонери вирізали практично все плем'я. Але сплески канібалізму все ще трапляються, що пояснюється вкрай високим рівнем бідності в трущобах Олинда.

У 2012 році дослідники опитали місцевих жителів, які розповіли історії про те, що чують голоси, які говорять їм убити ту чи іншу людину.

 

Західна Африка

У країнах Західної Африки довгий час існувало плем'я активних людожерів Leopard. До 80-х років минулого століття в околицях Сьєрра-Леоне, Ліберії та Кот-д'Івуару знаходили останки людей. Назву плем'я отримало неспроста - його представники зазвичай одягнені в шкури леопардів і озброєні їх іклами. В племені вважають, що поїдання людей надає їм сили та швидкості. На жаль, у Леопардів є послідовники. Це спільнота Human Alligator, яка теж не проти поласувати людьми.

 

Камбоджа

Канібалізм, за повідомленнями журналіста Ніла Девіса, в регіонах Камбоджі був широко поширений під час воєн у Південно-Східній Азії (1960-і і 1970-і). У камбоджійських військ навіть був ритуал - їсти печінку ворога.

Більше того, поїдання людей в Камбоджі було викликано голодом, який у країні штучно створила організація «Червоні кхмери». Вони суворо контролювали всю їжу в містах і селах, тому жителям нічого не залишалося, як харчуватися собі подібними щоб вижити. Зараз прояви канібалізму зустрічаються рідко.

 

Конго

У Конго часто відзначалися випадки людоїдства. Свого піку вони досягли під час громадянської конголезької війни (з 1999 по 2003 рр.), а останні з них були зафіксовані в 2012 році. Під час війни угруповання повстанців з'їдали своїх ворогів, особливо їм подобалося серце, яке вони готували з використанням особливих трав. Крім того, конголезці досі впевнені, що людське серце надає особливої сили, а поїдання людей відлякує ворогів.

 

Джерело - Tochka.net

Переглядів: 427 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
avatar