Головна » 2016 » Березень » 28 » Хургада - один з найстаріших курортів Єгипту (фото + відео)
16:18
Хургада - один з найстаріших курортів Єгипту (фото + відео)

Хургада - один з найстаріших курортів Єгипту, який першим в країні почав приймати іноземних туристів "в масовому порядку". З цього випливають два висновки: пляжі тут реально найкращі на всьому узбережжі, а багато готелів вже "у віці". Правда, і коштують вони по більшій частині менше, ніж готелі того ж рівня, розташовані на інших курортах.

Хургада складається з трьох частин: старого міста Ель-Дахар (El Dahar), нового міста Саккала (Sakkala) і готелів, що простягнулися з півдня на північ далеко за межі міста. Зараз на курорті близько 200 готелів, і кожен місяць будуються ще два-три. Хургада розташований в 500 кілометрах на південний схід від Каїра. Тут круглий рік сяє сонце, нескінченні пляжі на тлі пустельних гір, прекрасні можливості для занять серфінгом і підводним плаванням.

Місто виросло з маленького рибальського селища Ес-Саккал. Перший готель міжнародного класу був гостріше тут в 1988 році. А зараз по числу готелів на душу населення це місто займає одне з перших місць на Землі. Більше двохсот сучасних готелів простягнулися вздовж узбережжя на десятки кілометрів. Тут представлені майже всі відомі мережі готелів - "Хілтон", "Маріотт", "Шератон", "Інтерконтиненталь" і багато інших. І незважаючи на це Хургада продовжує будується: нові готельні комплекси ростуть буквально на очах.

У порівнянні з Шарм-ель-Шейхом у Хургаді трохи прохолодніше, так як курорт не оточений горами. Він ближче до Люксора, що набагато зручніше для екскурсій. Ну а в якості місцевих визначних пам’яток з деякою, втім, натяжкою виступають храм єгипетських християн-коптів і коптська церква на околиці. Ще тут є Музей Червоного моря і Морський акваріум.

Більшість відпочиваючих в Хургаді - сімейні пари, часто з дітьми (особливо восени, коли клімат найбільш м’який), також чимало і пенсіонерів, що поєднують відпочинок на теплому морі з недалекого екскурсійними поїздками.

Пляжі в Хургаді пологі, але відкрите море, дрібний і чистий пісок виявляться не у всіх готелів. Найчастіше це штучно поглиблені лагуни. Часом це не дуже помітно, але іноді вода в лагунах виявляється досить мутною. У багатьох готелів є «домашній риф» - корали недалеко від пляжу, де можна подивитися рибок. Але часто через ті ж коралів неможливо увійти в море босоніж. Як правило, готель безкоштовно надає відпочиваючим лежаки і парасольки. Є й міські громадські пляжі, вхід на які коштує 5-10 LE - це актуально тільки для міських готелів без свого пляжу.

Дайвінг-центри є навіть в самих маленьких готелях. Тут можна взяти напрокат акваланг, ласти, маску і трубку. У фотомагазині можна орендувати підводну камеру або купити одноразову фотокамеру з плівкою. У великих готелях відкриті прокати обладнання та центри навчання віндсерфінгу і кайтсерфінгу, причому в Sofitel і Hilton Plaza викладають російські інструктори.

Любителі дайвінгу по достоїнству оцінять підводний світ Червоного моря, який вважається найбагатшим і барвистим в Північним півкулі. Дивовижна чистота і прозорість води цього внутрішнього моря Індійського океану зберігається завдяки тому, що в нього не впадає жодна річка, яка б забруднював його піском і мулом. Щоранку пароходики залишають порт Хургади і відвозять дайвингистов до навколишніх рифів і островів.

Унікальні кліматичні умови Хургади дозволяють комфортно відпочивати тут у будь-який час року. У найхолоднішому місяці - лютому - температура морської води біля узбережжя Хургади не опускається нижче 20-22 градусів тепла, а повітря прогрівається до 23-25 ​​градусів і вище. У самому жаркому місяці - серпні - температура води, як правило, не нижче 28, а повітря - зазвичай не вище 35 градусів тепла. Слід мати на увазі, що клімат в Єгипті виключно сухий, і навіть літня жара переноситься на курортах Червоного моря легше, ніж на курортах Середземномор'я, де, як відомо, вологий клімат. До того ж типовий для Хургади постійний морський бриз робить приємним перебування на пляжі навіть в спекотні літні місяці. Пляжі Хургади добре обладнані, вони пологі, що важливо для відпочинку з дітьми, пісок дрібний і чистий.

У спеціальній підводному човні "Синдбад" можна зануритися на глибину Червоного моря і насолодитися прекрасним видовищем підводного світу. Підводний човен опускається на глибину 25 метрів. Через великі ілюмінатори можна милуватися на бірюзові, золотаві, малинові, червоні корали, а також спостерігати життя надзвичайних мешканців цих вод, як наприклад, каракатиць і барракуд. Число місць обмежена, тому квитки краще купувати заздалегідь. Занурюватися краще вранці або в першій половині дня, коли найкраще висвітлення.

Спеціально обладнані надводні судна з підводною капсулою на 10 осіб або прозорим дном називаються акваскоп. Через ілюмінатори, розташовані на рівні 2-3 метра під водою, або прозорі днища човнів можна милуватися на корали і спостерігати життя морських мешканців. Кататися на такому судні краще вранці або в першій половині дня, коли найкраще висвітлення.

Любителі серфінгу можуть взяти напрокат дошку практично на будь-якому пляжі. Найкращий район для серфінгу знаходиться перед готелем Magawish. Там же можна пройти курс навчання у інструктора з серфінгу. Все серф-центри Хургади забезпечені обладнанням не тільки для новачків цього виду спорту, а й для досвідчених серфінгістів.

Невеликий Акваріум розташований поруч з готелем Three Corners Village. Тут представлені майже всі сімейства риб Червоного моря. Всюди пояснювальні таблички англійською мовою. Вхід безкоштовний.

Практично всі готелі пристосовані для сімейного відпочинку. Персонал готелів володіє достатнім запасом фраз, щоб порозумітися з представниками будь-якої європейської країни. Не дивно, що і росіяни відчувають себе в Хургаді майже як вдома. Харчування в готелях, як і на інших єгипетських курортах, організоване за принципом "шведського столу", причому асортимент відрізняється різноманітністю та багатством, пропонується багато овочів, фруктів, риби. Сніданок і вечеря, як правило, входять у вартість турпоїздки. Днем можна перекусити в одному з численних ресторанчиків, розташованих як в самих готелях, часто прямо на пляжі, так і в старій, екзотичній частині міста.

Відпочиваючим пропонується здійснити поїздку по пустелі на джипі - Джип-сафарі. Вас чекає зустріч з бедуїнами, катання на верблюді, видовище заходу сонця серед грандіозного величі пустельних гір, трапеза при свічках в стійбище бедуїнів, танець живота під бій барабанів і зоряне небо над пустелею. Вашим очам відкриються дивовижні оази, обрамлені пальмовими деревами. Маршрут цієї поїздки проходить по таємничій біблійної Синайській пустелі, мальовничому узбережжю Акабского затоки, через гай унікальних мангових дерев. З собою варто взяти: зручне взуття, хустку, окуляри.

Великою популярністю серед іноземних туристів користуються місцеві ювелірні магазини, де можна купити недорогі, але красиві вироби із золота і срібла. У Хургаді працюють магазини безмитної торгівлі. Після пред'явлення паспорта іноземці тут можуть придбати три одиниці спиртних напоїв і блок сигарет, а також інші товари, необхідні мандрівникові.

Доступні за ціною і якісні ресторани Хургади: рибні Fish House і Hefny's, ресторан єгипетської кухні El Masry, мережа недорогих ресторанів Summer Land. Дорогі популярні ресторани: Felfela, російський ресторан Maxim, китайський ресторан при готелі Grand. Місцеві «фаст-фуди»: McDonald's, KFC, Pizza Hut.

Вечірні розваги в Хургаді обмежуються тим, що може запропонувати Вам готель. Найбільш популярні дискотеки El Sakia поруч з готелем Le Pasha і Cha-Cha біля готелю The Three Corners Village. Боулінг-клуб розташований навпроти готелю Sindbad, а казино є в готелі Intercontinental, де можна пограти в рулетку, блек-джек, покер і ігрових автоматах. Переважна більшість ресторанів, магазинів, дискотек зосереджено в старому і новому центрах Хургади, а також в курортній туристичній зоні біля готелю Grandotel.

Варто сходити на шоу в палаці «Тисяча і одна ніч» (уявлення про життя фараонів за часів Стародавнього Єгипту), дискотеки Papas Bar, Papas II і Ministry of Sound. Непогані ресторани: Costa Coffee, Da Cappo і Hed Kandi Beach Bar - бар з пляжем, де можна одночасно зіграти і снідати. У палаці «Тисяча і одна ніч» на околиці Хургади проходить костюмована вистава. Тут Ви побачите ходи фараонів, стародавні весілля, битви кочівників, запальні танці. В озері плескаються крокодили, а над головами глядачів пролітає килим-літак. Тут же Ви зможете покурити кальян, покуштувати справжню каву, відвідати безліч сувенірних і ювелірних крамниць і магазинчиків.

Кольоромузичне шоу "Танцюючі фонтани" проходить в готелі "Goldem Five" щодня о 20.30. Фонтани включаються, іскряться, переливаються всіма кольорами веселки під різні музичні композиції. Вистава триває близько півгодини.

 

Відео. Знайомство з красою підводного світу Хургади з підводного човна Sindbad на глибині 20 м. під водою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відео. Пустеля. Дорога від Хургади до готелю

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відео. Взліт літака в аеропорту Хургада.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відео. Готельні комплекси у Хургаді.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело - http://www.votpusk.ru/

Переглядів: 450 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar