Головна » 2016 » Березень » 18 » Кекенхоф - квітковий рай в Нідерландах (фото)
14:55
Кекенхоф - квітковий рай в Нідерландах (фото)

24 березня для відвідування відкриється один з найбільш знаменитих парків в світі – Кекенхоф, прекрасний голландський сад квітів. Сезон його роботи нетривалий, трохи менше двох місяців, але навіть за цей короткий час в ньому встигають побувати понад 800 тис туристів.

Парк тюльпанів Кекенхоф (Keukenhof) – одна з найвизначніших пам’яток Голландії і місце паломництва любителів квітів зі всього світу. Щорічно по акуратним доріжках чудового пам’ятника садово-паркового мистецтва проходять близько мільйона туристів. І не дивлячись на це, навколо немає сміття та витоптаних газонів, а навколишні квіти – тюльпани, іриси, гіацинти, крокуси настільки красиві, що зірвати їх просто не піднімається рука!

Темою квіткового шоу в цьому році стала епоха розквіту Нідерландів, звана «Золотим століттям». Ця епоха пов’язана з розквітом у сфері науки, торгівлі, мистецтва. Їй буде присвячена експозиція з живих квітів, на площі 200 м2 будуть представлені 100 тис тюльпанів, крокусів, гіацинтів. А на всій території відомого у всьому світі парку-саду щороку висаджують 7 млн цибулин квітів.

Тоді ж у павільйоні королеви Юліани відкриється виставка, присвячена історії тюльпана, символу Нідерландів. Гості, які відвідали павільйон, зможуть присвоїти ім’я власним тюльпану і навіть отримають поради визнаних експертів з питань вирощування та догляду за тюльпанами.

В павільйоні Оранський-Нассау публіка зможе побачити дивовижні квіткові інсталяції. Ще в парку з’являться два нових тематичних сади — «Королівський Дельфт» і «Золотий вік». Для відвідування парк буде доступний до 16 травня, трохи менше двох місяців.

Парк Кекенхоф розташований у місті Ліссе (Lisse), 30 км на південний захід від Амстердама. До нього можна дістатися з аеропорту Schiphol, а також на автобусах, які відправляються з Гааги, Амстердама і Лейдена. Вхідний квиток для дорослих коштує 16 євро, дитячий (при віці від 4 до 11 років) — 8 євро, малюкам до 3 років вхід вільний. Кекенхоф відкривається о 8:00 і працює до 19:30, квиток можна придбати тільки до 18:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело - http://vikna.if.ua/

Переглядів: 450 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar