Головна » 2019 » Квітень » 1 » Як отримати максимум яскравих вражень, вирушаючи в Туніс
12:49
Як отримати максимум яскравих вражень, вирушаючи в Туніс

Який курорт обрати?

Найстаріший місто Тунісу, Сус, який також називають «перлиною узбережжя», вважається молодіжним місцем. Тут вас чекає яскраве нічне життя. Сюди з'їжджаються любителі дискотек.

Хаммамет - спокійний пляжний відпочинок і велика різноманітність готелів, які оцінять більш дорослі шанувальники комфорту.

Ну а острів Джерба ​​підійде і тим і іншим. Тут завжди трохи тепліше, ніж в інших районах, а також чудові піщані пляжі з прозорою водою. Традиційне купання або екстремальний спорт на Джербі - вирішувати тільки вам.

 

Гроші

У Тунісі розплачуються місцевою валютою - динарами. При цьому вам не потрібно міняти гроші в аеропорту, де часто буває невигідний курс, або терміново шукати найближчий офіс в місті. Практично в кожному готелі це можна зробити на ресепшен, де обмінна політика буде та ж, що і скрізь.

 

Спілкування

Жителі Тунісу товариські і люблять вивчати іноземні мови, більшість говорить на двох або трьох, причому останнім часом стала дуже популярною російська мова.

Приємно те, що в Тунісі немає нав'язливого сервісу або зайвої уваги, яке можна часом зустріти в інших східних країнах. «Залізти на верблюда - $ 2, злізти - $ 20» - це не про Туніс. Якщо ви відмовитеся від запропонованих розваг, посміхнуться і відійдуть. І завжди допоможуть, якщо попросите. Просто так…

 

Транспорт

У Тунісі ви можете дозволити собі роз'їжджати на таксі, не побоюючись втратити всіх коштів. Цей вид транспорту дуже потрібний і практично прирівнюється до суспільного. Поїздка в межах однієї туристичної зони, наприклад, на Джербі, буде коштувати $ 2-4. Машину можна розділити і з іншими пасажирами. Тому, якщо ви бачите заповітне авто на горизонті, а водій не один, не соромтеся, голосуйте. Вас захоплять, якщо вам по дорозі. Ціну, швидше за все, ви заплатите ту ж саму, як якщо б їхали одноосібно, зате заощадите час.

 

Оренда автомобіля

Самостійні подорожі можуть виявитися більш насиченими, ніж офіційні екскурсії, а орендувати машину в Тунісі дуже просто, в тому числі і онлайн. За два дні ви заплатите $ 70-100. Берете машину на кілька днів - можете розраховувати на знижку. Далі просто задайте пункт вашого призначення в Google Maps, і вуаля! Пригоди вам забезпечені.

Під час самостійної поїздки в Татуїн, наприклад, ви побачите стада верблюдів в пустелі (зверніть увагу на відповідний дорожній знак), зможете набрати солі з рожевих озер, які не раз зустрінуться вам по шляху (вона непридатна для їжі, але з нею можна приймати ванну), і не раз насолодіться справжнім колоритом невеликих населених пунктів.

 

Де зупинитися?

Готелів в Тунісі достатньо. Хочете комфорту і впевненості - бронюйте номер заздалегідь. Якщо ваша мета - заощадити, запитаєте, скільки коштує номер, прямо на місці. У переважній більшості випадків, якщо мова йде про невеликому готелі, готівкою ви заплатите менше. Секрет - в комісії, яку нараховує інтернет-сервіс і яку ви платите, бронюючи онлайн. До того ж деякі готелі не зареєстровані на подібних сервісах. Але їх можна знайти, поговоривши з місцевими. Просто запитайте їх рекомендації, і вам із задоволенням дадуть відповідь і навіть відведуть за потрібною адресою.

 

Що купити?

При покупках зверніть увагу на державні магазини мережі «Женераль». Знайти їх можна практично на будь-якому курорті. Ціни там на порядок нижче, ніж в інших торгових точках, а продається практично все - від продовольчих товарів до сувенірів.

Фініки. Якщо хочете знайти найсвіжіші плоди, то знайте, що новий урожай збирають з серпня по листопад. Втім, придбати їх можна цілий рік. Або на ринку, або у великих супермаркетах.

Спеції. Відправляйтеся полювати за ними на місцевий ринок. Такі часто можна зустріти прямо на узбіччі великої дороги. Ви заплатите ціну, в пару-трійку разів менше магазинної. А свіжість продукту можна буде перевірити самостійно - спеції при вас відміряють з великого мішка в пластиковий пакет. Зверніть увагу на харісса. Це пастоподібний соус, який являє собою суміш червоного перцю чилі, коріандру, кумина і часнику. Купити можна як домашній варіант, що продається на базарі, так і магазинний. Інша цікава суміш називається бахарат. Вона робиться з чорного перцю, кардамону, кумина, гвоздики, мускатного горіха і пелюсток троянди. Також захопіть додому прекрасної якості шафран, коріандр і білий перець.

Ще з Тунісу варто привезти прекрасну натуральну косметику (краще купувати її в спеціалізованих магазинах і центрах), дешеві вироби з натуральної шкіри (всілякі сумки і гаманці), срібні та золоті, керамічні і скляні вироби, кальяни і східні солодощі. З напоїв цікавий фініковий лікер (100 - 150 грн.) І цитрусовая настоянка седратін (близько 200 грн.). Ну і на замітку любителям шопінгу. Якщо фіксована ціна в супермаркетах здається вам нудною ідеєю, а на невеликому ринку не знайшлося всього, що вам потрібно, - спробуйте «на смак» всі фарби справжнього східного базару! У кожному місті є свій сук - той самий базар і центр торгівлі. Кажуть, що місцеві торговці отримують особливе задоволення від обговорення ціни і гідності товару. Торг, як і чай з господарем лавочки, тут частина культури.

 

Джерело - Media Mag

Переглядів: 501 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar