Головна » 2019 » Листопад » 28 » Де можна відпочити в грудні за кордоном?
12:07
Де можна відпочити в грудні за кордоном?

Грудень — місяць передноворічної метушні та передчуття свята. І так хочеться, аби відпочинок на Новий рік запам'ятався надовго! Ми розкажемо Вам, куди поїхати, щоб зима 2020 вдалася на славу!

У грудні є маса варіантів відпочинку: обирай будь-який собі до душі. Можна віддати данину традиціям і влаштувати казкове Різдво в Європі, можна махнути на пляж кудись на острови, а можна поєднати приємне з корисним і «завантажитися» екскурсійною програмою по повній, адже цікавих та пізнавальних турів зараз хоч відбавляй. Що ж обрати?

 

Пляжний відпочинок

Для тих, хто втомився від нудних зимових пейзажів за вікном, море, сонце і пісок пропонують Таїланд, Домінікана, Індія (Гоа), В'єтнам, Індонезія, Куба, Мексика та Бразилія.

У Таїланді, наприклад, варто звернути увагу на пляжі Пхукета (Патонг, Камала, Банг-Тао та Сурін) і, звичайно, не забути про острів Самуї.

А ось для любителів дайвінгу кращого місця, ніж В'єтнам, годі й шукати: різноманітність підводної фауни та найнижчі ціни на цю розвагу роблять В'єтнам меккою для дослідників глибин. Щоб поніжитися на пляжі, варто відправитися в Центральний В'єтнам (наприклад, на пляжі Чайна Біч і Мі-Кхе в Дананзі) або в південні регіони країни (Нячанг, Фантхієт або острів Фукуок).

У Домінікані туристу варто придивитися до таких пляжних точок, як Пунта-Кана, Пуерто-Плата, Сосуа або Бока-Чіка. Найчистіші пляжі та спокійне море — в Байяїбе, а Самана просто рай для любителів усамітненого відпочинку.

Мрієте про яскравий відпочинок на морі за кордоном? Тоді ваш шлях лежить на Кубу, адже в Острова Свободи є що вам запропонувати! За традиційним відпочинком і розвагами на кшталт дайвінгу та стрибків з парашутом прямуйте на курорти Санта-Лусія (Камагуей) і Варадеро (варто відзначити, що дайвінг на останньому буде вам цікавий, адже біля узбережжя багато затонулих кораблів і літаків). Ну а якщо вам хочеться більш «дикого» відпочинку, то кубинські острови саме те, «що лікар приписав»: Кайо-Ларго, Кайо-Коко, Кайо-Гільєрмо або Кайо-Сабіналь — обирати вам.

Мексика — ідеальний варіант для тих мандрівників, які не уявляють себе без активного відпочинку. Дайвінг і серфінг тут просто вражаючі! Досліджувати підводний світ можна в однойменному морському парку острова Косумель (заодно побачите найбільший кораловий риф у світі), у Канкуні, Ла-Пасі, Плайя-дель-Кармен і Рів'єра-Найяріт. Якщо буде мало — до ваших послуг також узбережжя Тихого океану, Мексиканська затока та печери півострова Юкатан. Найпопулярніші місця для серфінгу — Масатлана, Канкун, Рів'єра-Найяріт, Меріда і Пуерто-Ескондідо.

 

Гори та лижі

Не хочеться проводити зимові свята десь у тропіках, але і безцільне блукання різдвяними ярмарками — теж не варіант? Тоді є сенс подумати про гірськолижний відпочинок. Тут уже нехай кожен вибирає на свій смак і кишеню. Досвідченим лижникам можна порадити відправитися підкорювати вершини до Європи, наприклад, Австрійські або Французькі Альпи, визнаний фаворит серед досвідчених їздців. Найпопулярніші райони для катання в Австрії — Тіроль (Рангер Кемпфль, Пачеркофель, Хунгербург-Зеєгрубе, Глузенгер, Муттерер Альм і Зеєфельд) та Зальцбург (Цель-ам-Зеє, Капрун і Заальбах-Хінтерглемм). У Франції — Три Долини, Еспас-Кіллі, Порт-дю-Солей, а також мальовнича долина Шамоні та Евазьйон-Монблан.

Масу можливостей для катання та відпочинку «апре-скі» вам запропонує і Скандинавія. Норвегія та Фінляндія — визнані фаворити серед лижників всіх мастей. З фінських гірськолижних курортів варто звернути увагу на Луосто та Леві в Лапландії (тут є не тільки лижні, але і сноуборд-траси, і санчата, і навіть собачі упряжки!). Хімос, Пелло, Вуокатті та Тахко теж підійдуть як новачкові, так і професіоналові. З норвезьких трас варто випробувати ті, що на курортах Ліллехаммера, Гейло і Хемседал.

А от якщо вам ще далеко до рівня «профі», то варто зупинити свій вибір на простіших трасах, наприклад, Чехії (Крконоше, Рокітніце і Гаррахов), Болгарії (Банско, Боровець) чи Словаччини (Ясна і Штрбске Плесо).

 

Екскурсії

Тим непосидючим, хто і на відпочинку шукає, чим би себе «навантажити», чудово підійде екскурсійний тур: і відпочинете, і дізнаєтеся багато нового. А ось куди поїхати, залежить від ваших уподобань.

Хочете побувати в казці? Чудово! Тоді їдьте до Лапландії: адже це не тільки «розкручене» Село Санти, але ще і культурний центр саамі у місті Інарі, і музей золота в Танкаваара, і Центр фінської півночі в Рованіємі, де ви дізнаєтеся все-все про історію та культуру цього казкового краю. А помилуватися неповторною природою Півночі можна в одному з національних парків Фінляндії — «Паллас-Юллястунтурі», «Пюхя-Луосто», «Лемменйокі» (найбільший у країні) і «Перямері», куди можна дістатися тільки по воді.

Не кортить підкорювати Заполяр'я? Тоді до ваших послуг різдвяна Європа. Наприклад, у Нюрнберзі ви зможете дослідити старовинну Нюрнберзьку фортецю й опинитись у минулому — у кварталі Burgviertel з його старовинними будинками. Або, якщо хочете все і відразу, то пройдіться «Історичною милею Нюрнберга», маршрутом, що поєднав всі знакові місця міста.

Відчуття казки подарує вам і святковий старовинний Брюгге. Площа Гроте Маркт, вежа Белфорт, з якої відкривається приголомшливий краєвид на місто, вишукана Ратуша та Єрусалимська церква надають місту неповторного колориту. Неодмінно завітайте в міські музеї (Музей витончених мистецтв, Музей Археології і Музей діамантів) і не пропустіть дегустацію, якою традиційно закінчується екскурсія в Музеї пивоваріння!

А якщо вирішите зустріти Новий рік у столиці Угорщини, то зможете насолодитися не тільки святковим виглядом міста, але і послухати Будапештський циганський симфонічний оркестр, побувати на Фестивалі пісень і танців, який проводять на площі Святого Геллерта, а ще покататися на ковзанах та пригоститися місцевими смаколиками на святі біля базиліки Святого Іштвана.

 

Джерело - Trip My Dream

 

Переглядів: 563 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar