Головна » 2018 » Червень » 1 » Де краще відпочивати – в Тунісі або в Туреччині
12:25
Де краще відпочивати – в Тунісі або в Туреччині

Ну ось! Наближається час відпустки. І куди звернути увагу? Хочеться відпочити, помандрувати, а значить – напрямок вибрано – туристичне агентство. Пропозицій стільки, що очі розбігаються. Ті, хто їдуть вже не вперше – вибирають Туніс або Туреччину. Так, де ж все-таки краще і чому?

 

Т У Н І С

Найпривабливішою для відпочинку на морі можна назвати Туніську Республіку. Зелень, в якій потопають сучасні готелі, безліч історичних пам’ятників, екскурсії – викликають величезний інтерес. Тут є можливість відвідати Велику мечеть, а також критий базар, де можна купити безліч речей – від керамічних виробів, килимів, срібних прикрас до одягу і взуття.

Трохи історії

На території Тунісу панували римляни, французи, і багато інших, але ця земля вбирала в себе все найкраще з усіх народів, які її населяли, і рівень культури тут досить високий.

Релігії Тунісу

Незважаючи на те, що тут сповідують іслам, його суворості, як такої, туристи на собі не відчувають. Тут мирно проживають поряд православні, мусульмани і євреї.

Клімат

Клімат сприяє відпочинку. Дощі, що рідко випадають, сприяють невисокій вологості, що дозволяє переносити спеку легше. Правда, влітку, температура вище 40 градусів і, ідеальний час для відпочинку – це весна і осінь.

Що представляє собою кухня?

Туніська кухня – це м’ясо. Тут можна спробувати навіть м’ясо верблюда. А широкому асортименту свіжої риби та способам її приготування, позаздриш. Не бракує також солодощів і напоїв.

Висновок

Середземне море, Туніське озеро, гори, історичні пам’ятники архітектури – все це зачаровує. І побувавши там один раз, тебе притягує туди, як магнітом. І знову хочеться відчути себе частинкою цього куточка світу. А найголовніше – невисока вартість турпутівки.

 

Т У Р Е Ч Ч И Н А

Трохи історії

Це правда, що можна назвати Туреччину музеєм під відкритим небом. Туристи знаходять тут для себе багато цікавих речей. Вони мають значний інтерес до цієї країни, тому що тут, як ні в жодному іншому місці, можна спостерігати минуле нашої планети. Пам’ятники архітектури, стародавні руїни міст і фортець. Велику увагу залучає гора Арарат, де до сих пір намагаються відшукати уламки біблійного ковчега Ноя.

Природа

Країна гір і плоскогір’їв – так можна назвати Туреччину. Тут багатюща різноманітність диких і культурних рослин. Тут, і снігові вершини гірських хребтів, і вічнозелені рівнини.

Клімат

На відміну від клімату в Тунісі, тут вологість повітря підвищена, а тому і клімат помірно теплий. Все залежить від того, що Туреччину омивають не одне, а чотири моря, і у кожного з них є свої особливості. І що заслуговує на увагу – це, коли пропливши на яхті до злиття вод Середземного і Егейського морів, уважно розглядаючи це місце, можна побачити лінію, яка розділяє, практично неподільне.

Релігія в Туреччині

Так само, як і в Тунісі, тут сповідують іслам, правда, ставляться до цього більш серйозно. Дотримуються всіх, закладених віками, традицій. До туристів ставляться без упередженості.

Кухня може порадувати

Страви на будь-який смак. Найвибагливіші туристи будуть здивовані вибором закусок. Це райський куточок для любителів солодощів. Тут використовуються всі відомі нам продукти. А справжню турецьку каву або чай не можна не згадати, говорячи про принади кухні.

Висновок

Сучасна Туреччина є раєм для гостей, які її відвідують. І не тільки своїми курортами, архітектурою, золотими піщаними пляжами і ласкавим сонцем. Тут добрі, щирі, гостинні люди, знайомство з якими буде хвилюючим спогадом, і сповнене бажанням нових зустрічей. Це найдешевша країна і, вибравши її для відпочинку, у вас не виникне ні найменшого жалю. І тому, щоб відповісти на питання – де краще відпочивати, в Тунісі або в Туреччині, і чому – варто відвідати ці місця і визначитися.
 

Джерело - Супер Тур

Переглядів: 407 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar