Головна » 2018 » Серпень » 1 » Авіаперельоти з дітьми
11:43
Авіаперельоти з дітьми

Збираючись провести сімейну відпустку на курортах, ви морально готуєтеся до майбутнього перельоту. Для багатьох батьків така поїздка - справжнє випробування. Але переліт з дітьми може бути комфортним і спокійним. Уникнути стресу і негативу з боку оточуючих допоможе правильна підготовка до подорожі. Що врахувати при покупці квитків, що мати під рукою в літаку, як розважити своє чадо - поговоримо про істотні моменти авіаперельотів. І нехай ніщо не затьмарить ваш відпочинок з дітьми!

 

 

Авіаквитки на переліт з дитиною

Купівля квитків - відповідальна справа, до якої краще поставитися з серйозністю. Вам слід вивчити правила авіаперельотів з маленькими дітьми, в них ховається безліч нюансів. Але всю необхідну інформацію можна знайти в Інтернеті. На сайтах авіакомпаній прописані чіткі вимоги до перевезення дітей різного віку. Наприклад, авіакомпанія EasyJet навіть зняла короткий відеоролик - батькам на допомогу.

 

10 ВАЖЛИВИХ МОМЕНТІВ АВІАПОДОРОЖЕЙ

 

1. Допустимий вік для перельотів

Актуальне питання для тат і мам: з якого віку безпечно брати дитину в авіаподорож? Більшість авіакомпаній беруть на рейси малюків старше 10 днів (група від 0 до 1 місяця). На ділі переліт для такого немовляти буде важкуватий. Тому без необхідності краще не ризикуйте. А ось вже з місячною дитиною (і старше) можна сміливо починати літати на літаках. Педіатрами доведено, що цей вік безпечний для повітряних подорожей. Та й авіапереліт з немовлям проходить простіше, ніж з дітьми старшого віку. Більшу частину дороги малюк проспить. Головне - його нагодувати і вчасно поміняти підгузки. З дітьми старшого віку (2-5 років) буває складніше, оскільки вони більш активні і непосидючі. Але не варто відмовлятися від подорожей. З дорослішою дитиною можна домовитися. Зайняти його грою, книгою, мультфільмами. Пам'ятка батькам: коли літак буде злітати, прикладіть малюка до грудей, щоб компенсувати різницю тиску. Старшим дітям дайте щось пожувати (фрукти, цукерку, печиво). Якщо у дитини бувають отити, закладений ніс або нежить, скористайтеся судинозвужувальними носовими краплями.

 

2. Обов'язкові документи

Щоб дитина, яка не досягла 16 років, могла покинути країну, з собою повинні бути:

• свідоцтво про народження,

• проїздний документ,

• нотаріально завірений дозвіл від одного з батьків на виїзд з країни (якщо дитина, наприклад, летить тільки з мамою),

• якщо потрібно - віза,

• туристична страховка.

 

3. Ціна питання

Вартість квитків залежить від віку: • інфант (INF) до 2 років - ціна становить 10% від дорослого. У деяких компаніях перевіз немовлят здійснюється безкоштовно, але без надання окремого сидіння; • чайлд (CHD) від 2 до 12 років - зазвичай це 50-100% від повної вартості квитка, з наданням окремого місця. У авіакомпаній різні особливості, тому до покупки квитків уточнюйте деталі. Наприклад, якщо дитині між перельотами виповнюється 2 роки, компанії можуть зажадати придбати авіаквиток за дитячим тарифом. А якщо з дорослим летять два інфанта, за другого потрібно платити 50% вартості від повного квитка (або згідно з дитячими тарифами віку від 2 до 12 років). Зате малюкові буде виділено повноцінне «доросле» місце. Розрахунок вартості дитячого квитка на чартерних рейсах також має свої правила.

 

4. Ручная поклажа і багаж

Авіакомпанії встановлюють свої тарифи на перевезення багажу. Підготуйтеся заздалегідь і дізнайтеся всі подробиці перед купівлею квитка. Зазвичай на сайтах авіаперевізників розміщується необхідна інформація про багаж і ручну поклажу. Дитячий багаж, який треба реєструвати: • до 2 років - люлька / автокрісло / коляска; • до 12 років - коляска-тростина. Її можна здати в багаж в останній момент перед посадкою і безпосередньо біля літака. Дитині дозволяється взяти ручну поклажу в салон. Авіакомпанії по-різному обмежують допустиму вагу. Наприклад, на борт літаків МАУ маленькому пасажиру можна пронести з собою до 5 кг (в межах габаритів 55 х 40 х 20 см). Німецький авіаперевізник Lufthansa допускає 23 кг дитячого багажу. Але при цьому в салон можна взяти тільки коляску або автоматичне крісло. У ручну поклажу зазвичай входить харчування для малюка, вода, іграшки. У літак дозволяється брати рідину, необхідну дітям (скляні пляшечки з грудним молоком, молочна суміш, вода, сік і т. і.).

 

5. Спеціальні місця для дітей

Для дітей віком до 2 років і немовлят в деяких авіакомпаніях надаються люльки. Тільки це не правило, а приємний виняток, що залежить не від тривалості рейсу, а від конфігурації салону літака (не у всіх є можливість закріпити її на стінку-перегородку). Замовляти люльку краще завчасно. Порада: зручний сайт www.seatguru.com для тих, хто подорожує з маленькою дитиною. На ньому можна вивчити карти місць в літаках світових авіакомпаній. Якщо ви хочете сидіти поруч всією сім'єю, оформіть квитки одним бронюванням.

 

6. Реєстрація через Інтернет

Стандартний період реєстрації - за добу до вильоту. Але у багатьох авіаперевізників реєстрація починається раніше (за дві доби до вильоту). Лоукостери і зовсім можуть надавати від тижня до місяця від дати польоту. Вивчіть правила авіакомпаній. Онлайн-реєстрація не завжди доступна. Наприклад, при перельоті з немовлям. І оскільки для батьків вибір місць принциповий, то після бронювання важливо уточнити деталі на веб-сайті компанії. Або проконсультуватися по телефону. Постарайтеся стояти на реєстраційній стійки одними з перших. Тоді у вас буде більше шансів отримати бажані місця. Зазвичай авіакомпанії дружньо ставляться до сімей, які подорожують з дітьми, і запрошують їх першими пройти реєстрацію. Не пропустіть свою можливість. Порада: якщо можливо, коляску відправте в багаж ще під час проходження реєстрації. Персонал аеропорту не завжди швидко привозить її до трапу. Це займає час, якого іноді може не бути (наприклад, у випадку з пересадкою).

 

7. Розваги для малюка

Перш за все - приїжджайте в аеропорт раніше. Огляньте його територію: знайдіть дитячі ігрові зони, комфортні місця для очікування рейсу, кімнати для мам і дітей, вбиральні, де можна поміняти підгузник, і т. і. В аеропортах зустрічаються чудові оглядові майданчики з активностями для малюків, дитячі центри розваг, зони відпочинку і басейни. Пройти контроль можливо швидше, все залежить від ситуації. Іноді вдається потрапити в чергу бізнес-класу, навіть якщо у вас економ. У Борисполі є послуга платного проходу в fast line. Таке задоволення коштує від 200 грн для дітей і від 500 грн для дорослих. У літаку з дітьми виручають гаджети, заповнені мультфільмами, фільмами, передачами, іграми. Візьміть різні розваги: ​​книги, розмальовки, альбоми, олівці, іграшки, головоломки. Деякі авіакомпанії видають маленьким пасажирам дитячі набори. Важливо захопити дитину на час польоту. І не діставайте весь ігровий арсенал відразу. Почніть з вивчення рекламних журналів, інструкції, сидінь, столиків і всього, що потрапляє під руку. Порада: якщо дитина добре тримається на ногах, але ще маленька для прогулянок без батьків - одягніть його в яскравий одяг. І не забудьте покласти в кишеню папірець з номером телефону і вашим ім'ям. На зльоті та посадці малюка до року тримайте на колінах пристебнутим додатковим ременем безпеки. Це необхідно тільки в тому випадку, якщо у дитини немає окремого місця. Іноді допускається залишати малюка в ергорюкзаку або слінгу.

 

8. Харчування на борту літака

Як було зазначено вище, для дітей до 16 років кількість рідини в ручній поклажі не обмежується. А тому сміливо складайте необхідну дитячу провізію: пляшки з водою, соком, молоком, йогуртом, баночки з кашами, овочевими та фруктовими пюре. Візьміть їжу для перекусу. Підійдуть горіхи, сухофрукти, бублики, сухарики і т.і. Обов'язково запасіться водою, оскільки на борту сухе повітря і малюк може почати вередувати. Попередньо дізнайтеся щодо наявності спеціального дитячого меню. Це досить поширена послуга у авіакомпаній. Замовляти її потрібно заздалегідь - не пізніш як за 24 години до вильоту. Є можливість забронювати дитяче харчування онлайн (розділ «управління бронюванням»). Склад спеціального меню вказано на сайті. Порада: візьміть в дорогу складну флягу або порожню пляшку. Це зручний і компактний аксесуар, який стане в нагоді в поїздці. Коли вода закінчиться, можна буде заново наповнити пляшку в салоні бортпровідників.

 

9. Авіапереліт з дитиною за програмою лояльності

Отримуйте бонуси і літайте вигідно! Знайти дешеві авіаквитки дуже просто: є онлайн-сервіси «авіаагрегатори», де зібрані пропозиції від всіх авіаперевізників. По суті, це пошукові сервіси, які аналізують всілякі рейси і видають оптимальний результат за вартістю і тривалості перельоту. Також ви можете збирати милі, щоб використовувати їх при купівлі авіаквитків. Почати процес накопичення легко: зареєструйтеся на сайті авіаперевізника, напишіть номер квитка. Все, накопичення почалося! Бонусна програма поширюється і на інші послуги: бронювання готелю, оренду автомобіля, покупки в магазинах, відвідування салонів краси і т. і. Милі за дитячим тарифами також накопичуються. Можна навіть створювати сімейні профілі. Буває, що за участь в програмах лояльності діти отримують призи. Наприклад, за десять перельотів деякі авіакомпанії дарують маленькому пасажиру навушники. Більш детальну інформацію про програми та призи ви знайдете на сайтах компаній.

 

10. Звертайтеся по допомогу

Подорожуючи з дітьми, не соромтеся звертатися за допомогою до персоналу і інших пасажирів. Попросіть не підсаджувати до вас людей на сусідні сидіння, якщо це можливо. Попросіть стюардесу підігріти молоко для малюка. Попросіть сусідів помінятися з вами місцями. Персонал авіакомпаній і пасажири чуйні. Зазвичай вони з радістю йдуть назустріч мандрівникам з дітьми.

Джерело - Coral Travel

Переглядів: 379 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar