Головна » 2016 » Червень » 20 » 7 оригінальних місць в Іспанії, що становлять гідну альтернативу класичним туристичним напрямкам
11:34
7 оригінальних місць в Іспанії, що становлять гідну альтернативу класичним туристичним напрямкам

Набридло ходити протертими мільйонами туристів тропами? Будьте оригінальні - відвідайте сім унікальних та маловідомих місць Іспанії!

Часом здається, що ми, свідомо чи ні, віддаємо перевагу перевіреним маршрутам і торованим шляхам, щоразу відвідуючи одні й ті самі добре відомі усім місця. Час змінити цю звичку і відвідати сім унікальних та маловідомих місць в Іспанії, які не менше – якщо не більше! – привабливі та захопливі, ніж всесвітньо відомі картинки з туристичних путівників.
 

 

 

 

 

 

Валенсія – замість Барселони

Хоча архітектурною перлиною Іспанії по праву вважається Барселона почасти завдяки багатому спадку безмежної фантазії Гауді, однак за сучасною живою архітектурою варто податися до Валенсії.

Своєму екстравагантному вигляду місто завдячує здебільшого Сантьяго Калатраві – місцевому скульптору та інженеру, який спроектував чимало місцевих архітектурних див. І хоча цілісність створених ним конструкцій останнім часом викликає низку запитань, його відчуття стилю є безспірним!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Окрім шедевральних споруд та активного нічного життя, що кипить у районі Ель Кармен, Валенсія приваблює також цінителів нових смаків та шукачів нетривіального відпочинку. Гурманам неодмінно припаде до смаку традиційна валенсійська паелья, а колекціонери незвичайних почуттів належним чином оцінять щорічний фестиваль Ла Томатіна. Ця подія проходить у серпні в провінційному містечку Буньоль, розташованому за півгодини їзди на північ від міста, і передбачає справжню битву між учасниками цим глибоко шанованим місцевим фруктом!
 

 

Форментера – замість Ібіци

Якщо вас більше ваблять гамаки на пляжі, лагідне сонце і романтичні краєвиди, аніж гучні тусовки, то цей Балеарській острів, що простягається зі сходу на захід всього на 20 кілометрів, стане ідеальним субтропічним раєм для втечі від світу.

На відміну від своїх старших сестер – Майорки, Мінорки та Ібіци – Форментера знаходиться в стороні від основних маршрутів любителів нічного життя, пропонуючи натомість чудові скелясті краєвиди, соляні поклади, розмаринові поля та соснові ліси, які цілком відповідають розслабленій та відкритій вдачі місцевих каталонців.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До речі, щодо відкритості. Близько 10 700 місцевих жителів придумали вигідне використання природної краси та відносної ізоляції свого острова, налаштувавши майже все узбережжя на відпочинок у стилі ню.

Тож якщо ви прагнете справжнього усамітнення та єднання з природою – прямуйте до Форментери, справжнього зразка богемського відпочинку (недивно, що на цьому острову свого часу прописався Боб Ділан).

 

 

Севілья – замість Сантьяго-де-Компостела

Кожний куточок Севільї буквально просочений безнадійною романтикою. Звивисті бруковані вулички старого міста, яскрава зелень, затишні бари, соковиті апельсини вздовж доріг… і звичайно фламенко! Це – справжній самоцвіт в андалуській короні та ідеальне місце, де можна розслабитись і відпочити, навіть у спекотну днину.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Севілья є своєрідною зменшеною копією того різнокольорового клаптикового полотна, що становить сучасну Іспанію. Щасливим гостям місто пропонує поринути у майже 2 200 років своєї історії, ознайомившись принагідно з найкращими пам’ятками архітектури ісламської, римської, готичної, барокової та ренесансної епох.

Сантьяго-де-Компостела може бути справжньою Меккою для любителів старовини, однак саме у Севільї ви відчуєте живий доторк історії та пульсуючої іспанської крові.

 

 

Віго – замість Сан-Себастьяна

Незважаючи на те, що у Віго розташований найбільший у Європі рибний флот, на диво мало туристів направляють свої вітрила у це портове містечко. А даремно! Цей найбільший населений пункт в автономній спільноті Галісія пропонує унікальну атмосферу та дух, яких годі шукати в інших регіонах, навіть у подібному портовому містечку Країни Басків, Сан-Себастьяні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основні риси Віго сформувала його багата історія як промислового порту. Якщо прояви комерції в інших місцях викликають виключно ажіотаж чи нудьгу, тут потрапляєш у справжнє дійство із безліччю рибалок у головних ролях, які галантно пропонують найсвіжіші дари моря. Торгові ряди простягаються всередину материка аж до старого міста O-Бербес, де на гостей чекає неймовірна кількість закусочних та таверн.

Якщо вам закортить помандрувати за межі пульсуючого міста, справжня перлина Віго розташована за 14 км від берегової лінії. Архіпелаг Сієс – одне з найбільш потаємних місць Європи – представляє собою природний заповідник із вражаючими маршрутами, чарівними пляжами та неймовірним різноманіттям диких пташок. Це диво природи складається лише з трьох невеличких островів, тож радимо вам взяти на прокат човен чи палатку для романтичної ночі.

 

 

Бакейра-Берет – замість Сьєрра-Невади

У той час як більшість любителів екстремальних почуттів та швидкісних спусків обирають курорти Сьєрра-Невади в Гранаді, саме ця часточка Піренеїв пишається лижними трасами, гідними королів. І це не пусті слова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Король Філіп VI та його сім’я володіють власним шале неподалік від лижного курорту Бакейра-Берет, де його часто можна зустріти у зимовий період на чорних трасах, проносячись над мальовничою Аранською долиною. Навіть королі не можуть встояти перед казковою красою цих місць.

 

 

Кадіс – замість Канарських островів

Найвідомішим фактом про найстаріше місто в Іспанії, Кадіс, є його вік – понад чотири тисячоліття. Однак не віком єдиним цікава це містечко.

Своїй унікальності цей закапелок на західному узбережжі Піренейського півострова завдячує постійному руху вперед, який не спиняє навіть руйнівна дія солоного морського повітря на столітні вапнякові будівлі та укріплення. Навіть у часи політичних репресій Франко місто непохитно дотримувалось принципів лібералізму, головним проявом якого став щорічний весінній карнавал. Відкритий для людей будь-якого віку та розміру, це одне з найкращих та найбільших свят Іспанії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хоча це може здатися дивною альтернативою для поціновувачів Тенеріфе та Лансароте, однак у Кадісі ви можете не гірше провести час, насолоджуючись серфінгом, сонцем та шикарними морськими делікатесами за чверть ціни, принагідно познайомившись з античною історією регіону.

 

 

Толедо – замість Мадрида

І наостанок ще одна перлина іншого іспанського регіону – гордий Толедо у чарівній автономній спільноті Кастилія-Ла-Манча, що наче зупинилась у часі.

Багато туристів роблять велику помилку, виділяючи у своєму активному туристичному маршруті лише один день для Толедо, що знаходиться за годину їзди від центру Мадрида. Щоб відчути це місто і побачити дещо більше, ніж чергова картинка з листівки, у Толедо варто залишитися на ніч, поринувши у казкову атмосферу нічних вулиць з підсвіченими стародавніми пам’ятками християнської, мусульманської та юдейської віри та неспішними городянами, що вийшли на вечірній моціон.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Місто славиться розслабленою, майже джазовою атмосферу, що стала б чудовим фоном для фільму Вуді Алена. На відміну від інших відзнятих ним місць (гм, Барселона), Толедо має істинний внутрішній шарм!

До речі, чи відомо вам, що все місто є світовим спадком ЮНЕСКО? Тут і Мадрид може позаздрити…

 


Джерело - momondo.ua

Переглядів: 400 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar