Головна » 2015 » Вересень » 5 » 25 цікавих фактів про Домініканську республіку
18:02
25 цікавих фактів про Домініканську республіку

1. Пляж Домініканської республіки розташований на острові Гаїті.

2. Домініканська Республіка є другою за величиною країною в Карибському басейні.

3. Офіційною мовою є іспанська, хоча в туристичних зонах країни більшою популярністю користуються англійська, італійська, французька та німецька мови.

4. Колоніальний місто Санто-Домінго (столиця Домініканської Республіки) був оголошений об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в 1990 році.

5. Населення Домініканської Республіки складає близько 10 млн. чоловік, а площа майже 48730 кв. км.

6. Цікавий факт Домініканської республіки : в основному населення країни - це люди змішаної раси (мулати). Вони відображають давню історію окупацій, адже їх кількість становить приблизно 73%. Майже 16% - білі європейці (в основному іспанці та французи), а решта 11% - чорношкірі (в основному з Африки).

7. Середня тривалість життя у жінок коливається в межах 74-76 років, а у чоловічого населення тривалість життя майже 69 років.

8. Найвищою точкою Домініканської Республіки є гора Піко Дуарте (3175м). Ця гора також є найвищою в Карибському морі.

9. Основною релігією є християнство (католицизм). Його сповідують понад 96% населення.

10. Грамотність населення Домініканської Республіки складає 84,7%. Всі жителі старше 15 років вміють читати і писати.

11. Офіційна грошова одиниця - домініканське песо. Одне песо дорівнює 100 сентаво, а 1 долар дорівнює 16 песо.

12. Національним видом спорту Домініканської Республіки є бейсбол. Кращі бейсболісти світу родом з цієї країни.

13. Домініканська Республіка прославилася на весь світ завдяки винаходу нового стилю музики - "меренге".

14. Домініканська Республіка є єдиною країною в світі, яка зобразила Біблію на національному прапорі!

15. Місто Санто-Домінго є столицею Домініканської Республіки і найстарішим поселення в Західній півкулі Землі. Санто-Домінго був заснований в 1496 році.

16. У 1844 році Домініканська Республіка отримала незалежність від Іспанії, яка правила в Домінікані більше трьох століть.

17. Домініканська Республіка експортує в великих кількостях золото, срібло, тютюн, м'ясо, кава і какао, і при цьому Домініканська республіка є однією з найбідніших країн Карибського басейну.

18. Чоловік може одружитися після 16 років, а дівчина може вийти заміж після 15 років, але це можливо тільки якщо батьки погодяться з бажанням дітей. Якщо батьки не проти, то уряд не буде перешкоджати такому раннього шлюбу.

19. Один з найпопулярніших і відомих співаків Латинської Америки, Хуан Луїн Герра, народився в Домініканській Республіці.

20. Коли в Афінах, на Олімпійських іграх 2004 року, спортсмен з Домініканської Республіки виграв золоту медаль, то йому офіційно присвоїли звання національного героя!

21. Марія Африка Відал де Сантос Сілас стала першою актрисою у всій Латинській Америці, яка знімалася в Голлівуді. Вона народилася в Домініканській Республіці.

22. Гімн Домініканської Республіки написаний понад 100 років тому, але і зараз користується величезною популярністю серед населення. Жителі Домінікани часто співають його і пишаються ним. Якщо Ви, хоча б пару раз почуєте його, то він, будьте впевнені, надовго Вам запам'ятатися. Легкі, веселі слова і запам'ятовується музика гімну змусить Вас наспівувати його знову і знову.

23.  Домініканській Республіці в електричній мережі постійна напруга становить 110 вольт, тому обов'язково беріть з собою в тур спеціальні адаптери, тому що тут їх не знайти.

24. Міське населення Домініканської Республіки складає 56%, а сільське відповідно 44%.

25. Цікавий і корисний факт Домініканської Республіки: при виїзді з країни Ви можете провезти з собою тільки 1 л спиртного, міцність якого не перевищує 22%. Може бути й інший варіант - 2 л спиртного 12% фортеці. А також 200 сигар, які прославили Домініканську Республіку на весь світ. Якщо Ви наберете всього цього, то Вам можна буде ще купити подарунки, сума яких не перевищує 100 $.

 

Переглядів: 404 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 intecha85 • 16:52, 14.09.2015
Ознайомтесь з однойменним відео на нашою каналі в youtube - https://www.youtube.com/watch?v=EQBL7-yi0gs
Приємного перегляду!
avatar