[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум - My Travel Channel » Події » Європа » На АЕС Фламанвіль у Франції стався вибух
На АЕС Фламанвіль у Франції стався вибух
intecha85Дата: Четвер, 09.02.2017, 18:14 | Повідомлення # 1
Подорожуючий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 97
Репутація: 451
Статус: Offline
На атомній електростанції Фламанвіль, що на північному заході Франції, стався вибух. Небезпеки радіоактивного зараження немає, запевнила місцева влада.



На атомній електростанції (АЕС) Фламанвіль, що на північному заході Франції, стався вибух, повідомляє у четвер, 9 лютого, агенція AFP. Внаслідок вибуху ризик радіоактивного зараження для населення відсутній, оскільки інцидент стався не на працюючих реакторах АЕС, запевнила речниця префектури департаменту Манш агенцію dpa. Подробиці аварії представниця місцевої влади не повідомила.

За даними видання Ouest-France, вибух на АЕС стався вранці поза межами реакторів. AFP зазначає, що внаслідок вибуху п'ятеро осіб отруїлись, однак їхньому життю нічого не загрожує. Реактор працює у звичайному режимі. "Йдеться про суттєвий технічний збій, однак не про атомну аварію", - заявив представник влади агенції.

На АЄС Фламанвіль працює два реактори, третій будується.

Джерело - http://www.dw.com/
 
intecha85Дата: Четвер, 09.02.2017, 18:17 | Повідомлення # 2
Подорожуючий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 97
Репутація: 451
Статус: Offline
АЕС Фламанвіль



АЕС Фламанвіль - діюча атомна електростанція на північному заході Франції в регіоні Нижня Нормандія, розташована на півострові Котантен на березі протоки Ла-Манш. До складу АЕС входять два енергоблоки, на яких встановлено реактори з водою під тиском. Електрична потужність кожного реактора - 1300 МВт. АЕС виробляє близько 4% всієї споживаної електроенергії у Франції.

У минулому році Берлін зажадав від Парижа закрити АЕС Фессенхайм на тлі чуток про термінову заглушку реактора в 2014-му, яка нібито була "аварійною" і "набагато серйознішою", ніж повідомлялося в офіційному зведенні. Сусіди Франції також стурбовані станом інших французьких АЕС - в Каттеномі на кордоні з Бельгією, Люксембургом і Німеччиною, і Бюже в центрально-східному регіоні країни.

Джерело - http://news.liga.net/
 
Форум - My Travel Channel » Події » Європа » На АЕС Фламанвіль у Франції стався вибух
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: